Besluit tot het stellen van een beperking aan de openbaarheid van archiefbescheiden uit het archief van de Deli Maatschappij, aanvulling 2015, nummer toegang 2.20.46

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 15, lid 1 onder a, Archiefwet 1995,

Besluit tot de volgende beperkingen aan de openbaarheid:

Artikel 1

Met het oog op de eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer zijn de inventarisnummers, genoemd in de eerste kolom beperkt openbaar tot 1 januari van het jaar in de tweede kolom

Inventarisnummer

Jaar

524

2037

538

2040

615

2041

Artikel 2

Raadpleging of gebruik van de archiefbescheiden geborgen onder de inventarisnummers genoemd in artikel 1 is, tot openbaarwording, uitsluitend mogelijk na voorafgaande toestemming van de algemene rijksarchivaris, die aan zijn toestemming voorwaarden kan verbinden.

Artikel 3

Het vervaardigen van reproducties van documenten geborgen onder de inventarisnummers genoemd in artikel 1, is, tot openbaarwording, uitsluitend mogelijk na voorafgaande schriftelijke toestemming van de algemene rijksarchivaris, die aan zijn toestemming voorwaarden kan verbinden.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Den Haag, 2 november 2017

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Namens deze, De algemene rijksarchivaris M.L. Engelhard

Een belanghebbende kan tegen dit besluit bezwaar maken op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit kan door een bezwaarschrift in te dienen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs, afdeling Bezwaar en Beroep, Postbus 50081 9702 EA Groningen. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken. De termijn vangt aan met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het besluit is geplaatst.

TOELICHTING

Het bedrijfsarchief van de Deli Maatschappij berust sinds 1988 bij het Nationaal Archief. Bij de opheffing van de NV Deli Maatschappij in 2015 werd echter nog 15 strekkende meter archiefmateriaal aangetroffen. Deze bescheiden zijn als aanvulling op het bedrijfsarchief aan het Nationaal Archief geschonken. Er was op dat moment geen inventarislijst van de documenten aanwezig.

Tijdens de bewerking en beschrijving van het materiaal door het Nationaal Archief werden in de inventarisnummers 524, 538 persoonsgegevens aangetroffen van aandeelhouders en informatie over de waarde van hun aandelenpakket. In inventarisnummers 615 werden documenten aangetroffen die betrekking hebben op personeelsleden van de Deli Maatschappij. Het gaat hierbij om stukken over levensverzekeringen, pensioenuitkeringen en ander persoonlijke regelingen.

Omdat van de personen, wier gegevens in deze drie inventarisnummers zijn opgenomen, niet kan worden vastgesteld of zij reeds overleden zijn, wordt met het oog op de eerbiediging van hun persoonlijke levenssfeer de openbaarheid van deze inventarisnummers beperkt tot vijftig jaar na afsluiting van de betreffende dossiers.

Naar boven