Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Schutterij Heide, Echt-Susteren

Logo Echt-Susteren

(NL.IMRO.1711.BP20170508-OW)

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend, dat vanaf 17 november 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Schutterij Heide.

 

Het bestemmingsplan betreft de planologisch-juridische regeling voor het schuttersterrein van schutterij St. Petrus en Paulus aan de Pissummerweg te Susteren-Heide.

Het plangebied omvat het huidige terrein en de naastliggende weide, die ook voor schutterijdoeleinden gebruikt gaat worden, o.a. voor parkeren op eigen terrein.

Het bestemmingsplan maakt de bouw van een nieuw verenigingslokaal mogelijk. Het nieuwe clubgebouw van ca. 150 m2 komt deels op de plaats van het huidige gebouw, en deels op het naastliggend terrein te liggen. Ook wordt er een overkapping mogelijk gemaakt met het nieuwe bestemmingsplan. De schietboom blijft op de huidige locatie staan.

Het gehele perceel krijgt de bestemming "Recreatie-Dagrecreatie". In het vigerende bestemmingsplan was dat al het geval voor het in gebruik zijnde schuttersterrein, nu krijgt het naastliggende agrarisch bestemde perceel ook een recreatieve bestemming. Voor het oprichten van het nieuwe clublokaal is een bouwblok opgenomen.

 

Terinzagelegging/indienen zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 17 november 2017 gedurende zes ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.

Daarnaast kan het plan via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en op www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien. (NL.IMRO.1711.BP20170508-OW)

 

Gedurende deze termijn bestaat de mogelijkheid voor een ieder om zowel schriftelijke als mondelinge zienswijzen in te dienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden ingediend bij de gemeenteraad van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van “ontwerpbestemmingsplan Schutterij Heide”.

De zienswijzen moeten voorzien zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met het team Beleidsontwikkeling (0475-478478).

 

Na afloop van de zienswijzenprocedure zal de gemeenteraad een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan

Schutterij Heide .

 

Echt-Susteren, 16 november 2017

 

Naar boven