Vergunningen voor het verrichten van handelingen met radioactieve stoffen/radioactieve bronnen/röntgentoestellen, Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

KERNENERGIEWET

Bij besluit van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming zijn, onder het daarbij vermelde nummer, vergunningen verleend voor het verrichten van handelingen en/of werkzaamheden met radioactieve stoffen, toestellen en splijtstoffen.

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na de dag van verzending van onderstaande besluiten een bezwaarschrift indienen bij de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, o.v.v. ‘bezwaar’, Postbus 16001, 2500 BA Den Haag. De besluiten zijn verzonden op de hieronder genoemde data.

Het bezwaarschrift moet van een handtekening, datum, naam en adres van de indiener zijn voorzien. De indiener dient duidelijk aan te geven waarom hij tegen dit besluit bezwaar aantekent.

Tenzij bepaald is dat een besluit conform artikel 20.5, eerste lid, Wet milieubeheer terstond in werking treedt, treedt een besluit in werking met ingang van de dag na de dag waarop de termijn afloopt voor het indienen van een bezwaarschrift. Indien gedurende die termijn bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voorlopige voorziening

Indien een bezwaarschrift is ingediend, kunnen belanghebbenden aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien – gelet op de betrokken belangen – onverwijlde spoed dit vereist. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Als burger kunt u uw verzoek tot voorlopige voorziening ook via het digitale loket van de Raad van State indienen (https://digitaalloket.raadvanstate.nl/). Hiervoor dient u te beschikken over DigiD. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Inlichtingen over de procedure en de hoogte van het griffierecht kunnen worden verkregen bij de Raad van State, telefoon 070 - 426 4426.

Voor nadere informatie over dit besluit kunt u terecht bij het Informatiepunt Kernenergiewetvergunningen, telefoon 070 - 348 7366, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur. Ook is het mogelijk om uw vraag te stellen via https://www.autoriteitnvs.nl/contact, onder vermelding van het kenmerk van dit besluit.

Radioactieve stoffen/radioactieve bronnen/röntgentoestellen

1 november 2017

2017/0767-09 aan RadiatCo B.V., gevestigd te ’s-Heerenhoek, onder wijziging van de op 29 augustus 2017 verleende vergunning met nummer 2014/0234-10, voor het verrichten van geplande handelingen met ingekapselde radioactieve stoffen ten behoeve van ijk- en kalibratiedoeleinden binnen de locatie van RadiatCo B.V., gelegen aan de Nassauweg 20, te ’s-Heerenhoek, geplande handelingen en/of werkzaamheden met radioactieve stoffen, splijtstoffen en ertsen, binnen de locatie van RadiatCo B.V., gelegen aan de Nassauweg 20 te ’s-Heerenhoek, geplande handelingen met ingekapselde radioactieve stoffen bij derden ten behoeve van onderwijsdoeleinden, geplande handelingen met radioactieve stoffen van derden bij derden die een vergunning hebben voor het voorhanden hebben van die radioactieve stoffen en voor het verrichten van EHBO-werk met radioactieve stoffen, splijtstoffen en ertsen, in geheel Nederland en op het Nederlands deel van het continentaal plat.

10 november 2017

2017/0830-07 aan Stichting Star-SHL, gevestigd te Etten-Leur, onder wijziging van de op 10 oktober 2014 aan Stichting SHL-Groep, gevestigd te Etten-Leur, verleende vergunning met nummer 2014/0923-07, en de op 24 februari 2010 aan Stichting SHL-Groep, gevestigd te Etten-Leur, verleende vergunning met nummer 2010/2255-08, beide samengevoegd op 7 december 2016 met nummer 2016/1049-08, laatstelijk gewijzigd op 10 mei 2017 en op naam gesteld aan Stichting Star-SHL met nummer 2017/0470-05, voor het verrichten van handelingen ten behoeve van medische diagnostiek met ioniserende straling uitzendende toestellen binnen de volgende locaties: Gezondheidscentrum De Pijlers, gelegen aan de Van Dusseldorpstraat 3 te Goes; de locatie van Medisch Centrum Goes gelegen aan de Van Dusseldorpstraat 20 te Goes; de locatie van Stichting Star SHL, gezondheidscentrum St. Ignatiusstraat, gelegen aan de St. Ingatiusstraat 4 te Breda; de locatie van Stichting Star SHL, gezondheidscentrum Nobelstraat, gelegen aan de Nobelstraat 72 te Oud-Beijerland; de locatie Trivium, gelegen aan het Trivium 76 te Etten-Leur en het Diagnostisch Steunpunt Cort Heyligerskazerne, gelegen aan het Jan Borghoutsplein 55 te Bergen op Zoom.

10 november 2017

20170838-04 aan Admiraal de Ruyter Ziekenhuis B.V. (hierna: AdRZ), gevestigd te Goes, onder wijziging van de op 19 februari 1982, aan Stichting Oosterscheldeziekenhuizen, gevestigd te Goes, verleende vergunning met nummer 65321, DG MH/S, laatstelijk gewijzigd op 28 juli 2017, met nummer 2017/0541-07, en verleend aan Admiraal de Ruyter Ziekenhuis B.V., voor het verrichten van handelingen met radioactieve stoffen ten behoeve van medische diagnostiek, medische therapie en ijk- en referentiedoeleinden, binnen de locatie van AdRZ, gelegen aan de 's-Gravenpolderseweg 114 te Goes, voor het verrichten van handelingen met radioactieve stoffen ten behoeve van medische diagnostiek, binnen de locatie van AdRZ, gelegen aan de Koudekerkseweg 88 te Vlissingen, en voor het verrichten van handelingen met ioniserende straling uitzendende toestellen ten behoeve van medische diagnostiek binnen de locaties van AdRZ, gelegen aan de 's-Gravenpolderseweg 114 te Goes, aan de Koudekerkseweg 88 te Vlissingen en aan de Koning Gustaafweg 2 te Zierikzee.

Naar boven