Ter inzagelegging Ontwerpuitwerkingsplan Vinckebuurt Regentes gebouw B

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpuitwerkingsplan Vinckebuurt Regentes gebouw B met identificatiecode NL.IMRO.0451.UPVinckebuurt2-OW01 met ingang van 17 november 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Toelichting

Om het woningbouwproject Vinckebuurt te kunnen ontwikkelen, heeft de raad op 17 oktober 2013 het bestemmingsplan Vinckebuurt vastgesteld. Binnen dit bestemmingsplan is een gedeelte van het plangebied rechtstreeks bestemd voor woondoeleinden en een gedeelte voor ‘wonen – nader uit te werken’. Voor de rechtstreeks bestemde woningen geldt dat deze, voor wat betreft het gedeelte van BPD, reeds worden gebouwd. Gelet op de gefaseerde ontwikkeling en uitvoering van het woongebied zijn in het bestemmingsplan enkele delen van een zogenoemde ‘uit te werken bestemming’ voorzien. Hiervoor geldt dat het college eerst nog een uitwerkingsplan dient vast te stellen, waarin de beoogde ontwikkeling planologisch wordt vastgelegd. Hieraan gelden vanuit het bestemmingsplan een aantal voorwaarden. Daarnaast moet de uitwerking conform de gesloten overeenkomst voldoen aan het vastgestelde stedenbouwkundig plan.

 

Voor één gedeelte is de bestemming inmiddels uitgewerkt. Hierover heeft is in 2016 een besluit genomen. Onderhavig uitwerkingsplan heeft betrekking op het gedeelte dat BPD ontwikkelt dat is gelegen aan de Wilhelminakade, nabij het bedrijventerrein en de Thamerkerk. Hier wordt een appartementencomplex met parkeergarage mogelijk gemaakt met een maximale bouwhoogte van 18 meter, maximaal vier bouwlagen en maximaal 12 appartementen.

 

Ter inzage

Het ontwerpuitwerkingsplan ligt vanaf vrijdag 17 november 2017 tot en met donderdag 28 december 2017 ter inzage. Het ontwerpuitwerkingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast ligt het ontwerpuitwerkingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

 

Indienen zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden zienswijze over het ontwerpuitwerkingsplan kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. Het college zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het uitwerkingsplan.

 

Uithoorn, 15 november 2017

Naar boven