Windpark Synergie, Nieuwleusen

Logo Dalfsen

Ontwerpbestemmingsplan en omgevingsvergunning en milieueffectrapportage Windpark Synergie,  Meentjesweg – Ebbenweg Nieuwleusen,  tevens bekendmaking coördinatiebesluit en ontwikkelingsovereenkomst

Ontwerp bestemmingsplan 10e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Windpark Synergie is opgesteld om de bouw van twee windturbines mogelijk te maken. De twee windturbines die geëxploiteerd gaan worden door de lokale coöperatie Nieuwleusen Synergie, liggen aan de Meentjesweg en Ebbenweg in Nieuwleusen. Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning liggen vanaf 16 november 2017 voor 6 weken ter inzage.

Coördinatiebesluit 

De gemeenteraad van Dalfsen heeft op 21 maart 2016 besloten toepassing te geven aan de coördinatiebepaling van artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening voor het project Windpark Synergie. Om het plan te kunnen realiseren is een nieuw bestemmingsplan en een omgevingsvergunning nodig. De gemeentelijke coördinatieregeling maakt het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning gelijktijdig op te laten lopen met het bestemmingsplan. Met de coördinatieregeling worden de betrokken besluiten gezamenlijk voorbereid en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende kan volstaan met het indienen van één zienswijze tegen één of meer van de gecoördineerde besluiten. Het College van Burgemeester en Wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning. De bevoegdheid om het bestemmingsplan vast te stellen blijft in handen van de gemeenteraad.

Ontwerpbesluiten 

Burgemeester en Wethouders van Dalfsen maken op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het (ontwerp)bestemmingsplan 10e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Windpark Synergie en het hiermee gecoördineerde ontwerpbesluit omgevingsvergunning ter inzage liggen.

Ontwerp bestemmingsplan

Het (ontwerp)bestemmingsplan 10e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Windpark Synergie ligt van 16 november 2017 tot en met 27 december 2017 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

- Digitaal via de website www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0148. BgemDlfshz10-on01 

- Digitaal via de website van de gemeente www.dalfsen.nl

- Op papier bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen en het servicepunt in Nieuwleusen

De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.  

Ontwerp-omgevingsvergunning

Er is een omgevingsvergunning aangevraagd voor het bouw en het gebruik van de windturbines. Het ontwerpbesluit bevat ons voornemen om deze vergunning te verlenen.

Het ontwerpbesluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning ligt met ingang van 16 november 2017 tot en met 27 december 2017 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

- Op papier bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen en het servicepunt in Nieuwleusen

- Digitaal via de website van de gemeente www.dalfsen.nl

Milieueffectrapportage

Om de milieubelangen van het plan en het project goed af te kunnen wegen is voor deze ontwerpbesluiten een milieueffectrapport opgesteld. De resultaten van het onderzoek naar de milieueffecten maken dan ook onderdeel uit van de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning. Het milieueffectrapport is voor een toetsingsadvies voorgelegd aan de commissie voor de milieueffectrapportage.

Inloopbijeenkomst op donderdag 23 november

Op donderdagavond 23 november 2017  is er een inloopbijeenkomst in CBS De Meele, Meeleweg 120 in Nieuwleusen.  Van 19.00 tot 21.30 uur kan iedereen de plannen van het Windpark Synergie komen bekijken en vragen stellen. Vertegenwoordigers van Nieuwleusen Synergie, een aantal betrokken adviseurs en medewerkers van de gemeente zijn hiervoor aanwezig.

Zienswijzen 

Iedereen kan van 16 november 2017 tot en met 27 december 2017 via een brief of mondeling een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan en de hiermee gecoördineerde ontwerp-omgevingsvergunning en de bijbehorende milieueffectrapportage voor het Windpark Synergie. Een brief kunt u sturen aan de Gemeente Dalfsen, postbus 35, 7720 AA Dalfsen.  

Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw B. Eekhof  via het centrale nummer tel. 14 0529

Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Overeenkomst 

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken op grond van artikel 6.24 lid 3 Wro bekend dat de Coöperatie Nieuwleusen Synergie Exploitatie U.A. en de gemeente op 13 november 2017 een zogenaamde anterieure overeenkomst hebben gesloten over deze ontwikkeling. Een samenvatting van de  inhoud ligt ter inzage bij bovengenoemde stukken. Het is niet mogelijk tegen deze overeenkomst een zienswijze in te dienen of bezwaar of beroep in te stellen.

Dalfsen, 15 november 2017

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen

 

Naar boven