Vastgesteld wijzigingsplan 'Groot Dorregeest 7'

Logo Uitgeest

Burgemeester en wethouders van de gemeente Uitgeest geven er op grond van artikel 3.9a juncto artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van, dat zij bij besluit van 7 november 2017 het wijzigingsplan “Groot Dorregeest 7” te Uitgeest hebben vastgesteld.

Ligging van het plangebied

Het plangebied is gelegen aan de noordwestzijde van de weg ‘Groot Dorregeest’, tussen de A9 en het Uitgeestermeer.

 

Inhoud van het plan

Het plan voorziet in het verwijderen van agrarische bestemming met sloop van alle voormalige agrarische bedrijfsgebouwen. In plaats daarvan wordt de bestemming gewijzigd in ‘wonen’ en ‘tuin’, waarbij de bestaande bedrijfswoning een woonbestemming krijgt en er één extra woning gebouwd mag worden. Dit alles conform de ruimte-voor-ruimte regeling.

 

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het wijzigingsplan met de daarbij bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 16 november 2017 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Uitgeest, Middelweg 28 te Uitgeest. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.0450.WPgrootdorregeest7-VA01). Op de website van de gemeente Uitgeest (www.uitgeest.nl) is het plan tevens als pdf-bestand in te zien.

 

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpwijzigingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

 

Uitgeest, 15 november 2017

Burgemeester en wethouders van de gemeente Uitgeest

Naar boven