KENNISGEVING BESLUITEN BROUWERSEILAND

Logo Schouwen-Duiveland

 

Vanaf maandag 20 november 2017 tot en met dinsdag 2 januari 2018 liggen de volgende besluiten ten behoeve van de realisatie van Brouwerseiland ter inzage:

 

  • 1.

    besluit in het kader van de Waterwet betreffende het aanleggen en houden van eilanden, gebouwen, havens, landschapsduin en bijbehorende infrastructurele werken;

  • 2.

    besluit in het kader van de Ontgrondingswet voor het ontgraven van de waterbodem.

Voor beide besluiten is Rijkswaterstaat Zee en Delta bevoegd gezag.

 

Initiatiefnemer, Brouwerseiland BV, is voornemens om de voormalige werkhaven Middelplaat aan de binnenzijde van de Brouwersdam te herontwikkelen tot een kwalitatief hoogwaardig, duurzaam en innovatief concept, waarin functies als dag- en verblijfsrecreatie (zoals recreatiewoningen en aanlegplaatsen), nautische voorzieningen, visserij, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaamheidsmaatregelen samen komen.

 

Coördinatiebesluit Brouwerseiland

In 2015 heeft de gemeenteraad ingestemd met het toepassen van de coördinatieregeling ten behoeve van de realisatie van Brouwerseiland.

Vanwege de voortgang zijn de procedures binnen de coördinatieregeling gesplitst in drie “mandjes”.

Het eerste mandje bevat de vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet 1998 en de vergunning op grond van de Ontgrondingenwet (droge deel). Beide vergunningen zijn op 6 december 2016 door de provincie Zeeland verleend en er is inmiddels beroep ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen maken onderdeel uit van het tweede mandje. Het bestemmingsplan is op 29 juni 2017 door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. De omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen is op 31 juli 2017 door het college van burgemeester en wethouders verleend. Er is inmiddels beroep ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

De besluiten in het kader van de Waterwet betreffende het aanleggen en houden van eilanden, gebouwen, havens, landschapsduin en bijbehorende infrastructurele werken en Ontgrondingenwet voor het ontgraven van de waterbodem zijn onderdeel van het derde mandje.

De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken hebben van 29 mei 2017 tot en met 10 juli 2017 ter inzage gelegen. Tegen de ontwerpbesluiten zijn 145 zienswijzen ingediend. De besluiten zijn niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbesluiten.

 

Waar kunt u de stukken inzien?

U kunt de besluiten inzien in het gemeentehuis te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het bestemmingsplan daar ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur.

De besluiten zijn ook digitaal in te zien via www.schouwen-duiveland.nl.

 

Hoe kunt u reageren?

Van 21 november 2017 tot en met 2januari 2018 kan beroep worden ingesteld tegen de besluiten in het kader van de Waterwet betreffende het aanleggen en houden van eilanden, gebouwen, havens, landschapsduin en bijbehorende infrastructurele werken en Ontgrondingenwet voor het ontgraven van de waterbodem zijn onderdeel van de gemeentelijke coördinatieregeling (derde mandje).

Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende

  • 1.

    die tijdig zijn of haar zienswijze tegen de ontwerpbesluiten kenbaar heeft gemaakt;

  • 2.

    die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen voorgaande ontwerpbesluiten kenbaar te maken;

Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. U kunt ook langs digitale weg het beroepschrift indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor de precieze voorwaarden verwijzen wij u naar de genoemde site.

Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

    

Inwerkingtreding

De Watervergunning treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking van de vergunning (dinsdag 21 november 2017).

 

De Ontgrondingenwet vergunning treedt in werking met ingang van de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt (3 januari 2018). Indien gedurende de termijn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt de Ontgrondingenwet vergunning niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

      

Zierikzee, 17 november 2017

Naar boven