Ontwerpbestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Deldensestraat 69-71 Goor".

Logo Hof van Twente

 

Van 16 november 2017 tot en met 27 december 2017 ligt het ontwerpbestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Deldensestraat 69-71 Goor" voor een ieder ter inzage.

 

In het buitengebied van de gemeente Hof van Twente, aan de Deldensestraat 69-71 te Goor, is een voormalig agrarisch erf gesitueerd. Initiatiefnemer is voornemens landschap ontsierende agrarische gebouwen te slopen in het kader van de Rood voor Rood regeling. De bestaande bedrijfswoning met bijgebouw blijft behouden. Ter compensatie van de sloop van de voormalige agrarische bebouwing wordt een bouwrecht voor twee compensatie-woningen van ieder maximaal 750 m3 verkregen. Deze herziening maakt deze ontwikkeling mogelijk.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien: 

 

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://ftp.hofvantwente.nl/Reo/plannen/NL.IMRO.1735.BGxDeldnsstr6971-/BGxDeldnsstr6971-OP10.

 

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor

 

Ontwerpbeeldkwaliteitsplan “Aanvulling op de welstandsnota Deldensestraat 69–71 Goor”.

 

Naast het ontwerpbestemmingsplan ligt ook het ontwerpbeeldkwaliteitsplan van 16 november 2017 tot en met 27 december 2017 voor een ieder ter inzage.

Het perceel Deldensestraat 69–71 te Goor ligt qua welstandsbeleid in het gebied ‘kampen en essen”. De gemeente heeft voor dit deel gebied welstandscriteria opgesteld. Doel van de regels voor dit deelgebied is om de karakteristieke vervlechting van de bebouwingsensemble met het omliggende landschap te behouden en te versterken. In de vormgeving en gevelbehandeling voegt de nieuwbouw van twee woningen met bijgebouwen zich op een aantal essentiële punten naar de bestaande kenmerken. De nieuwe bebouwing en het landschap moeten een eenheid vormen.

 

Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ligt als bijlage bij het bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Deldensestraat 69-71 Goor" ter inzage en is in te zien:

 

 

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder op grond van de gemeentelijke inspraakverordening schriftelijk of mondeling (op afspraak) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

 

15 november 2017.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel MPM, burgemeester,

drs. D. Lacroix, secretaris.

Naar boven