Vastgesteld bestemmingsplan en verlening omgevingsvergunning Groenestraat 3, Loo (coördinatieregeling)

Logo Duiven

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken bekend dat met ingang van donderdag 16 november 2017 tot en met woensdag 27 december 2017 voor een ieder ter inzage liggen:

  • het op 7 november 2017 door de raad vastgestelde bestemmingsplan “Groenestraat 3, Loo” (identificatienummer NL.IMRO.0226.BPBUITENGEBIED015-VS01)

  • de omgevingsvergunning voor het bouwen van een woonhuis met bijgebouwen aan de Groenestraat 3 te Loo (zaaknummer 17SZ0654).

Voor dit plan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Bestemmingsplan

Aan de Groenestraat 3 te Loo bevindt zich een vrijstaande woning. Deze zal worden gesloopt en vervangen door een nieuwe, grotere woning. De nieuwbouwwoning zal meer noordelijk op het perceel worden gerealiseerd en wordt landschappelijk ingepast. Op de nieuwbouwlocatie zijn op basis van het geldende bestemmingsplan “Buitengebied 2013” geen bouwmogelijkheden vanwege het ontbreken van de woonbestemming. Hierdoor is een bestemmingsplanherziening noodzakelijk.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening gemeente Duiven maken het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan te combineren. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. Tegen de vaststelling van de besluiten (het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning) kan in één keer beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inzien

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 16 november 2017 tot en met woensdag 27 december 2017 voor een ieder ter inzage bij het Loket Omgevingsvergunning op het gemeentehuis (Koning Willem-Alexanderplein 1 te Duiven). Dit loket is van maandag tot en met vrijdag op afspraak geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Voor inzage van de stukken kunt u een afspraak maken via de afsprakenmodule op de gemeentelijke website www.duiven.nl of via telefoonnummer (0316) 279 111.

Daarnaast is het bestemmingsplan met bijbehorende stukken digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0226.BPBUITENGEBIED015-VS01).

Beroep

Van vrijdag 17 november 2017 tot en met donderdag 28 december 2017 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning bij: de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingediend door een belanghebbende die:

  • -

    tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning;

  • -

    aannemelijk kan maken redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning in te dienen;

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Voor een schorsing dient binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening met betrekking tot het vaststellingsbesluit of de verlening van de omgevingsvergunning te worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verschuldigd. De hoogten van deze griffierechten zijn te vinden via www.raadvanstate.nl.

Meer informatie

Voor vragen over deze publicatie of inzage in de stukken buiten de openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken met het Loket Omgevingsvergunning, bereikbaar op telefoonnummer (0316) 279 111 of via de afsprakentool op de website.

Naar boven