Kennisgeving voorbereiding en bekendmaking ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan ‘Vreelandseweg – Gasleiding Diependaalselaan 2017’

Logo Hilversum

Kennisgeving

Op grond van artikel 1.3.1 lid 1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en  wethouders bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden ten behoeve van het leggen van een nieuwe gasleiding tussen het bestaande gasontvangststation aan de Diependaalselaan en de rotonde Kerkenlandenlaan – Diependaalselaan (onder de ventweg die parallel loopt aan de Diependaalselaan) in Hilversum.

 

Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Vreelandseweg – Gasleiding Diependaalselaan 2017’

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van Hilversum bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Vreelandseweg – Gasleiding Diependaalselaan 2017’ en de hierbij bijbehorende stukken voor een ieder ter visie wordt gelegd.

 

Het plan

In het kader van een grootschalig netwerk investerings- en vervangingsprogramma wil de Gasunie haar ca. 50-jaar oude netwerk renoveren en vervangen. Dit met het oog op het verbeteren van het netwerk en het versterken van de betrouwbaarheid (ononderbroken gastransport) daarvan. Om deze redenen is medewerking verzocht aan het leggen van een nieuwe gasleiding in de ventweg langs de Diependaalselaan tussen het bestaande gasontvangststation en de rotonde Kerkelandenlaan – Diependaalselaan.

De nieuwe gasleiding betreft een hoge druk leiding van 40 bar met een omvang van ongeveer 300 mm. Dergelijke leidingen moeten in de regels en verbeelding van het bestemmingsplan worden opgenomen. De nieuwe leiding past niet in het geldende bestemmingsplan ‘Vreelandseweg’. Met een partiële herziening van het bestemmingsplan kan aan het verzoek worden meegewerkt.

 

Inzien

Op het stadskantoor

Het ontwerpbestemmingsplan en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 17 november 2017 tot en met donderdag 28 december 2017 (zes weken) ter inzage in de Burgerleeskamer in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 - 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 - 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken.

 

Digitaal

Het ontwerpbestemmingsplan en de hierbij behorende stukken zijn ook digitaal in te zien via de gemeentelijke website, onderdeel burgerleeskamer. Het ontwerpbestemmingsplan kan daarnaast ook worden ingezien via http://0402.roview.net/ of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het ontwerpbestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0402.19pbp04gaslddlaan-on01.

 

Zienswijze

Tijdens de periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke reacties dienen gericht te worden aan de raad van de gemeente Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Wij benadrukken dat het niet mogelijk is via elektronische weg te reageren.

 

Informatie

Voor het inwinnen van informatie en het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer R. Sprik van de Afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefonisch bereikbaar op 035 629 2586.

Hilversum, 16 november 2017

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum

Naar boven