Kennisgeving omgevingsvergunning Community Campus Amsterdam en besluit Hogere waarden Wet geluidhinder.

Logo Amsterdam

Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam maakt bekend dat zij op 6 november 2017 in het kader van de WABO een omgevingsvergunning heeft verleend voor:

het afwijken van het bestemmingsplan Amstel IIIOost voor de bouw van 1500 tot 1650 woningen met bijbehorende parkeervoorzieningen, kantoor, detailhandel en maatschappelijke voorzieningen ter hoogte van de Paalbergweg 9 te Amsterdam; ( OLOnr . 2427503);

• v oor de bouw van de woningen heeft het College van burgemeester en wethouders tevens hogere grenswaarden als bedoeld in de Wet Geluidhinder vastgesteld;

tevens is besloten geen exploitatieplan ex artikel 6.12, lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening vast te stellen.

De omgevingsvergunning (OLOnr.2427503) en het besluit vaststelling hogere waarden en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 14 november 2017 gedurende zes weken ter inzage in:

• Stadsdeelkantoor Zuidoost, Anton de Komplein 150, Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken via 14020.

Een digitale versie van de omgevingsvergunning is te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (zoek daarbij op NL.IMRO.0363.T1705PBSTD-VG01).

Een digitale versie van de besluiten zijn tevens te vinden op de website van het stadsdeel Zuidoost: https://www.amsterdam.nl/amstel3-arenapoort/

De omgevingsvergunning is redactioneel aangepast ten opzichte van het ontwerp besluit.

Rechtsbescherming

Tegen de omgevingsvergunning kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepsschrift worden ingediend bij de Rechtbank Amsterdam. Beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dat niet hebben gedaan. Het beroep moet worden ingediend bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Beroepschriften moeten ondertekend zijn en ten minste de volgende gegevens bevatten: naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep gericht is, en de gronden van het beroep. Een kopie van het bestreden besluit moet worden meegestuurd.

Tegen het besluit vaststelling hogere grenswaarde kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepsschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State. Beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dat niet hebben gedaan. Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State, Postbus 20019 2500 EA Den Haag. Beroepschriften moeten ondertekend zijn en ten minste de volgende gegevens bevatten: naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep gericht is, en de gronden van het beroep. Een kopie van het bestreden besluit moet worden meegestuurd.

Op de omgevingsvergunning en het besluit vaststelling hogere grenswaarde is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit heeft onder meer tot gevolg dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, een beroep niet ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Dit betekent onder andere dat het indienen van een zogenaamd “pro forma” beroepschrift niet mogelijk is. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Amsterdam, 14 november 2017

College burgemeester en wethouders

Naar boven