Voorontwerp Bestemmingsplan Gooweg 10

Logo Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijkerhout maken ingevolge het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Gooweg 10 (NL.IMRO.0576.BP201600037-0001) wordt voorbereid. Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt van woensdag 8 februari tot en met dinsdag 21 maart 2017 voor inspraak ter inzage.

 

Aanleiding

Aan de Gooweg 10 in het buitengebied van Noordwijkerhout is een bollenteeltbedrijf gevestigd. Het voornemen is om de bedrijfsactiviteiten op deze locatie te beëindigen en alle bedrijfsbebouwing, inclusief de bedrijfswoning te slopen. Voor dit initiatief is enige jaren geleden al een eerste verzoek ingediend en is door het college een positieve grondhouding aangenomen. In combinatie met aanvullende afspraken met de Greenport Ontwikkelmaatschappij, om aan de zuidoostzijde van de Gooweg, tegenover de huidige bedrijfslocatie, vier woningen te kunnen realiseren en de bouwvlakken op de bestaande locatie te laten vervallen, dient een nieuw bestemmingsplan op- en vastgesteld te worden.

 

Plangebied

Het plangebied ligt in het zuidelijk deel van het grondgebied van de gemeente Noordwijkerhout, direct ten zuiden van de kern Noordwijkerhout. Het plangebied ligt aan de Gooweg, een verbindingsweg tussen Noordwijkerhout en Noordwijk. Het plangebied bestaat uit twee delen. Het noordelijke deel, betreft de huidige bedrijfslocatie. Het zuid-oostenlijke deel aan de overzijde van de Gooweg, betreft de nieuwbouw locatie. De gronden aan de noordwestzijde van de Gooweg, gelegen rondom de bestaande bedrijfsbebouwing worden gebruikt voor de bollenteelt. De beoogde bouwlocatie wordt momenteel ook gebruikt ten behoeve van de bollenteelt. Aan deze zijde van de Gooweg zijn vrij recentelijk al enkele vrijstaande woningen gebouwd, waardoor de karakteristiek van deze strook aan het veranderen is. Het gebied waarop het bedrijf nu gevestigd is zal na sanering van de bebouwing en het verdwijnen van de daarop rustende bouwvlakken een meer open karakter krijgen door het toevoegen van open bollengrond.

 

Inspraak

Voor de wettelijke procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan te starten wordt het voorontwerp van het bestemmingsplan Buitengebied vanaf 8 februari tot en met 21 maart 2017 voor inspraak ter inzage gelegd. Tijdens de inspraakperiode krijgen inwoners, bedrijven, bestuurlijke partners en instanties die betrokken zijn bij de zorg voor de ruimtelijke ordening of belast zijn met de behartiging van belangen die in het plan in het geding zijn, de gelegenheid om op het voorontwerp een reactie in te dienen.

 

 

 

De inspraakreacties worden na de inspraaktermijn in een afzonderlijk “Nota Inspraak en overleg inspraakreacties” samengevat en voorzien van een gemeentelijk antwoord.

 

Inzien plan

De digitale versie van het voorontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. onder identificatie: NL.IMRO.0576.BP201600037-0001 of via de link op de website van de gemeente Noordwijkerhout.

 

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt ook ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Herenweg 4 Noordwijkerhout.

 

Reactie

Inspraakreacties over het voorontwerp kunt u uiterlijk tot en met 21 maart 2017 schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders van Noordwijkerhout, Herenweg 4, 2211 CC Noordwijkerhout. Uw reactie kunt u ook per e-mail zenden naar gemeente@noordwijkerhout.nl.

 

Vervolg procedure bestemmingsplan

De reacties welke in het kader van de inspraak worden ontvangen worden betrokken bij het ontwerpbestemmingsplan. Indieners van een inspraakreactie zullen hierover schriftelijk worden geïnformeerd. Het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan zal rond mei 2017 als ontwerp ter inzage worden gelegd. Daarbij wordt een ieder in de gelegenheid gesteld zienswijzen in te dienen tegen het bestemmingsplan. Het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan zal op de gebruikelijke wijze bekend worden gemaakt.

 

 

 

 

 

Naar boven