Vastgesteld bestemmingsplan en vastgestelde hogere waarden geluid Hoeksestraat ongenummerd

Logo Someren

Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Someren in de vergadering van 26 oktober 2017 het bestemmingsplan “Hoeksestraat ongenummerd” (identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02016016-VS01) gewijzigd heeft vastgesteld. In samenhang daarmee heeft het college van burgemeester en wethouders hogere waarden vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Hoeksestraat ongenummerd” voorziet in het realiseren van één Ruimte voor Ruimte- woning met bijbehorende voorzieningen op de locatie ten westen van Hoeksestraat 10 in Someren. Het gaat om het perceel kadastraal bekend gemeente Someren, sectie S, nummer 306.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Het verzoek betreft twee Ruimte voor Ruimte- woningen. Om tegemoet te komen aan de ingediende zienswijze is het westelijke bouwkavel (perceel kadastraal bekend gemeente Someren, sectie S, nummer 307) uit het plan gehaald. Bij het oostelijke bouwkavel is een strook opgenomen aan de westzijde van de woning en een minimale afstand tot de bestemmingsgrens zodat hier geen gebouwen en geurgevoelige objecten kunnen worden opgericht.

Daarnaast zijn enkele aanvullingen met betrekking tot de geurberekening opgenomen in de toelichting.

Een overzicht van alle aanpassingen is opgenomen in het bij het vaststellingsbesluit horende zienswijzeverslag en overzicht van ambtshalve aanpassingen.

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Met het bestemmingsplan Hoeksestraat wordt de ontwikkeling van een woning mogelijk gemaakt. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, zijn voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan op grond van de Wet geluidhinder hogere waarden vastgesteld door het college. De voorkeurswaarden van het wegverkeerslawaai worden overschreden. Hogere waarden zijn nodig van 53 dB vanwege de Hoeksestraat.

Stukken ter inzage

Zowel het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan als het besluit hogere waarden liggen met de bijbehorende stukken vanaf 17 november 2017 gedurende 6 weken ter inzage. De beroepstermijn loopt met ingang van 18 november 2017 tot en met 29 december 2017.

U kunt het bestemmingsplan, het besluit hogere waarden en de bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken met het KCC (tel. 0493 494888). Het bestemmingsplan is daarnaast digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02016016-VS01.

Beroep aantekenen

Tijdens de genoemde beroepstermijn van zes weken kan schriftelijk beroep worden aangetekend tegen het vaststellingsbesluit en het besluit hogere grenswaarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

– een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

– een belanghebbende ten aanzien van een wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht;

– een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat laatste geval treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven