Ontwerpbestemmingsplan “Gemengd Gebied”, Waalwijk

Logo Waalwijk

Het college van Waalwijk maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Gemengd Gebied” met ingang van donderdag 16 november 2017 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt. Het plangebied van het bestemmingsplan betreft de oude bebouwingslinten van Waspik, Sprang-Capelle en Waalwijk. Globaal omschreven gaat het om de volgende bebouwingslinten:

 

  • 1.

    Waspik: Benedenkerkstraat, Kerkstraat, Dorpsplein, Raadhuisstraat, ’t Vaartje, Spoorstraat, Schotse Hooglandersstraat;

  • 2.

    Sprang-Capelle: Heistraat, Julianalaan (oneven), Raadhuisstraat, Van der Duinstraat, Kerkstraat, Torenstraat, Oosteind, Tilburgseweg, Sprangsevaart;

  • 3.

    Waalwijk: Westeinde, Grotestraat (exclusief Centrum), Laageinde, Loeffstraat, Hoogeinde.

 

Het voorontwerpbestemmingsplan “Gemengd Gebied” heeft ter inzage gelegen vanaf 11 november t/m 22 december 2016. Tijdens deze periode zijn circa 60 inspraakreacties ingediend. Naar aanleiding hiervan en op basis van ambtelijke inzichten is in het ontwerpbestemmingsplan een aantal wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan. Dit heeft onder andere betrekking op de overgangstermijn bij leegstaande publieksgerichte voorzieningen. De periode van toegestane leegstaand voordat de functie vervalt is verruimd van 1 jaar naar 3 jaar. Verder is een afwijkingsbepaling in de regels opgenomen waarmee bestaande open opslag en/of buitenverkoop onder voorwaarden verplaatst kan worden op het perceel. Daarnaast zijn bij verschillende locaties specifieke aanpassingen doorgevoerd die te maken hebben met feitelijke onjuistheden en/of opmerkingen van insprekers.

Herbegrenzing bestaand stedelijk gebied Verordening ruimte 2014

In het kader van dit bestemmingsplan doet het college tevens een verzoek aan de provincie Noord-Brabant om de begrenzing van het bestaand stedelijk gebied in de Verordening 2014 aan te passen. Het doel van dit verzoek is om de provinciale kaarten meer te laten aansluiten bij de feitelijke situatie. Op de verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan zijn de locaties waarop het verzoek tot herbegrenzing betrekking heeft, aangeduid als: ‘overige zone - in Verordening ruimte te verwijderen bestaand stedelijk gebied’ én als ‘overige zone - in Verordening ruimte toe te voegen bestaand stedelijk gebied’.

Stukken inzien

Het ontwerpbestemmingsplan inclusief bijlagen en het verzoek herbegrenzing bestaand stedelijk gebied Verordening ruimte 2014 kan gedurende openingstijden worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis van Waalwijk, Taxandriaweg 6 (bezoekersingang Winterdijk).  U kunt het bestemmingsplan ook bekijken via www.waalwijk.nl/ruimtelijkeplannen. Voor inzage buiten openingstijden kunt u contact opnemen met team Ruimte, Economie en Werk in Waalwijk (0416-683 871). De digitale verbeelding van het plan kan worden bekeken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, met IDN: NL.IMRO.0867.bpWWgemengdgebied-ON01.

Zienswijze indienen

Gedurende genoemde periode kan eenieder een zienswijze over dit ontwerpbestemmingsplan en/of het verzoek tot herbegrenzing van het bestaand stedelijk gebied in de Verordening 2014 van de provincie kenbaar maken. Dat kan schriftelijk door de zienswijze binnen genoemde periode te zenden naar de raad van de gemeente Waalwijk, postbus 10150, 5140 GB Waalwijk. Het indienen van zienswijzen per e-mailbericht is eveneens mogelijk. Een dergelijk e-mailbericht kan alleen in behandeling worden genomen als het is verstuurd naar de algemene postbus: info@waalwijk.nl en aan bepaalde voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden zijn te raadplegen via www.waalwijk.nl/Pub/Home/Gemeente/Contact-met-de-gemeente/Voorwaarden-waar-een-e-mailbericht-aan-de-gemeente-aan-moet-voldoen.html.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze en/of een nadere toelichting op het plan kunt u binnen de gestelde periode contact opnemen met de heer F. Vossen via fvossen@waalwijk.nl of telefonisch via 0416- 683677.

  

Naar boven