Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Borneo Sporenburg en Rietlanden 2017 incl. ontwerpbesluit hogere waarde geluid

Logo Amsterdam

 

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan Borneo Sporenburg en Rietlanden 2017 en het ontwerpbesluit hogere waarde voor geluid vrijgegeven voor terinzagelegging.

Plangebied

De plangrens wordt aan de noordzijde bepaald door het midden van de Ertshaven en de IJhaven. De oostgrens van het plangebied ligt grofweg tegen de ligging van het Amsterdam-Rijnkanaal aan, waarbij het in zuidelijke richting afbuigt voor de noordelijke punt van Cruquius. De zuidgrens volgt vanuit oostelijke richting het midden van de Entrepothaven om vervolgens de Borneokade te volgen richting de Van Eesterenlaan.

Het plangebied wordt aangevuld met een deel van de Oostelijke Handelskade, de locatie van de Piet Heinbuildings en het naastgelegen blok Piet Heinkade 141-173 en een locatie bij de Borneosteiger.

Omschrijving van het plan

Het bestemmingsplan is een beheergericht bestemmingsplan, gebaseerd op de bestaande gebruiks- en bouwrechten. Grote wijzigingen in de wijze van bestemmen vinden niet plaats. Wel vindt er een actualisatie plaats van de gebruiks- en bouwregels. Op de locatie bij de Borneosteiger vervalt het gebruik als ligplaats voor passagiersvaartuigen.

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Met het ontwerpbestemmingsplan Borneo Sporenburg en Rietlanden 2017 is, net als in het vigerende bestemmingsplan, op enkele locaties transformatie naar wonen mogelijk. Voor drie locaties dient voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan op grond van de Wet geluidhinder hogere waarden te worden vastgesteld. De voorkeurswaarden van het wegverkeerslawaai worden overschreden. Hogere waarden zijn nodig van:

  • 1.

    Baron G.A. Tindalstraat 27: 58 dB vanwege de J.F. van Hengelstraat

  • 2.

    Rietlandterras 54: 52 dB vanwege de C. van Eesterenlaan

  • 3.

    Hoek C. van Eesterenlaan-Borneolaan: 60 dB vanwege de C. van Eesterenlaan en 52 dB vanwege de Borneolaan

     

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Borneo Sporenburg en Rietlanden 2017’ en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen, met de daarbij behorende stukken, met ingang vanaf 14 november 2017 gedurende een termijn van zes weken ter inzage:

  • Papieren versie bij de balie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-oost >. U kunt online een afspraak maken op www.amsterdam.nl/afspraakmaken of bellen met 14 020.

  • Digitaal op www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.0363.M1512BPSTD-OW01.

Voor de exacte inhoud van de stukken verwijzen wij u naar de locaties waar u de stukken kunt inzien.

Inloopavond

Op donderdag 7 december 2017 wordt een inloopavond gehouden op het stadsloket Oost aan het Oranje Vrijstaatplein 2. U kunt het bestemmingsplan inzien en vragen te stellen aan de ambtenaren die tijdens deze avond aanwezig zijn. Er vindt geen plenaire behandeling plaats. Tijdstip: van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen door belanghebbenden naar voren worden gebracht bij het College van Burgemeester en wethouders van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. team Oost/Zuidoost, mw. N.A.E. van Offeren. ’Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarden, kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Oost/Zuidoost, mw. N.A.E. van Offeren, telefoonnummer 14020 en emailadres n.van.offeren@amsterdam.nl.

Amsterdam, 13 november 2017

burgemeester en wethouders van Amsterdam

mr. A.H.P. van Gils secretaris

E. van der Burg (loco) burgemeester

Naar boven