Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan 'Parapluplan Enkhuizen’

Logo Enkhuizen

Het college van burgemeester en wethouders van Enkhuizen maakt bekend dat het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Parapluplan Enkhuizen’ conform artikel 3.8 lid 3 juncto lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening vanaf donderdag 16 november 2016 ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Om aan de actualiseringsplicht uit de Wet ruimtelijke ordening te voldoen, zijn voor 1 juli 2013 drie grote plangebieden binnen de gemeente Enkhuizen herzien. Dit heeft geleid tot de bestemmingsplannen Binnenstad en Havens, Bedrijventerreinen en Westeinde. Tevens zijn rond die periode ook de bestemmingsplannen Kadijken, Gommerwijk West West fase 1a, Elsenburg 8e en Syngenta vastgesteld.

In het Parapluplan Enkhuizen wordt voor deze plangebieden een regelgeving getroffen voor het wegvallen van stedenbouwkundige bepalingen uit de bouwverordening en worden een aantal omissies/onjuistheden in verschillende bestemmingsplannen gerepareerd.

Besluit vastgesteld bestemmingsplan

Een aantal van de ingekomen zienswijzen heeft geleid tot aanpassingen van het ter inzage gelegen ontwerpbestemmingsplan. Daarnaast zijn ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Het bestemmingsplan is dus gewijzigd vastgesteld. Alle wijzigingen die ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen zijn doorgevoerd, staan omschreven in een zogeheten zienswijzenotitie.

I nzage

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is te raadplegen op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl.

Nummer: NL.IMRO.0388.ParapluplanEnk-VA01

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan (vaststellingsbesluit) kan gedurende 6 weken na de datum van bekendmaking bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het betreffende ontwerpbestemmingsplan of die niet tijdig hun zienswijze over het betreffende ontwerp naar voren hebben gebracht en kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Ook kunnen degenen die door de aangebrachte wijzigingen in hun belangen worden geraakt desgewenst beroep instellen. Een beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in werking treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorzienig bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Dhr. F.M. Weghaus,

Beleidsadviseur Ruimte.

 

Naar boven