Verkeersbesluit voetgangersoversteekplaats 2e J.C. Mensinglaan

Logo Aalsmeer

Realisatie en Beheer, verkeer en vervoer, 2017

Zaaknummer Z-2017/055070 documentnummer D-2017/325696

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer besluiten om in de 2e J.C. Mensinglaan een voetgangersoversteekplaats te realiseren.

Dit gebeurt door middel van het aanbrengen van een zebramarkering op het wegdek, zoals aangegeven op de bijgevoegde bebordingstekening met tekeningnummer R&B-V-2017-99. Ter ondersteuning worden borden L02 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 geplaatst.

Motivering

Het besluit wordt als volgt gemotiveerd:

Langs het zuidelijke gedeelte van de Begoniastraat ligt een speelplaats. Om deze speelplaats te bereiken moeten kinderen de 2e J.C. Mensinglaan oversteken. Zij ondervinden daarbij problemen. Voor motorvoertuigen is de 2e J.C. Mensinglaan een eenrichtingsweg. Er geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur. Over de laan rijden bussen en bevoorradend vrachtverkeer voor de winkels aan de Ophelialaan. Het oversteken naar de speelplaats kan worden verbeterd door in de 2e J.C. Mensinglaan aan de westkant van de kruising met de Begoniastraat de rijbaan te versmallen naar 3,75 meter en in de wegversmalling een voetgangersoversteekplaats met zebramarkering te maken. Bestuurders in de 2e J.C. Mensinglaan moeten dan voorrang verlenen aan de overstekende voetgangers.

Het besluit strekt conform art. 2 Wegenverkeerswet 1994 (WVW1994) tot:

  • -

    het verzekeren van de veiligheid op de weg (lid 1a)

  • -

    het beschermen van weggebruikers en passagiers (lid 1b)

  • -

    het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan (lid 1c)

Participatie

Over het besluit heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseurs van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland, die namens de korpschef optreden (art. 24 BABW).

Wettelijke grondslag

Het besluit is gebaseerd op:

  • -

    de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994);

  • -

    het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

  • -

    het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW).

Bevoegd gezag

Verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op de wegen, welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de provincie of een waterschap (art. 18, lid 1, onder d, WVW 1994). Burgemeester en wethouders van Aalsmeer hebben deze bevoegdheid bij besluit van 30 juli 2013 gemandateerd aan burgemeester en wethouders van Amstelveen. Voor Amstelveen is een mandaatbesluit van toepassing.

De genoemde weg ligt binnen de bebouwde kom en is in beheer bij de gemeente Aalsmeer.

Inzage

Dit besluit ligt gedurende een periode van zes weken ter inzage bij de Afdeling Publiekszaken van de Gemeente Aalsmeer, Raadhuisplein 1 te Aalsmeer.

Mogelijkheid tot het indienen van een bezwaarschrift

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend. Het bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan Burgemeester en wethouders van Aalsmeer, t.a.v. de Bezwaarschriftencommissie, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen.

Digitaal bezwaar maken is ook mogelijk. Dit kan via www.aalsmeer.nl/bezwaarschrift. Hiervoor moet u wel over een elektronische handtekening (DigiD) beschikken.

Mogelijkheid tot het aanvragen van een voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op. De mogelijkheid bestaat om – zodra het bezwaarschrift is ingediend – tevens een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen. Er moet sprake zijn van een spoedeisend belang. Dit verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Aan het verzoek zijn kosten verbonden.

Ondertekening

Aalsmeer, 7 november 2017

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aalsmeer,

namens dezen,

mr. ir. S.J. van Viegen

teamleider verkeer en vervoer

Dit verkeersbesluit is bekendgemaakt op 10 november 2017.

Naar boven