Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 10 november 2017, nr. 2017-0000541638, houdende tijdelijke verlening van mandaat, volmacht en machtiging op het terrein van de ruimtelijke ontwikkeling, ruimtelijke ordening, de Omgevingswet en het Kadaster (Tijdelijke regeling mandaat, volmacht en machtiging ruimtelijke ontwikkeling, ruimtelijke ordening, de Omgevingswet en het Kadaster)

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Besluit:

Artikel 1

Mandaten, ondermandaten, volmachten en machtigingen die op 25 oktober 2017 van kracht waren ten behoeve van functionarissen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu ten aanzien van de aangelegenheden op het terrein van de ruimtelijke ontwikkeling, ruimtelijke ordening, de Omgevingswet en het Kadaster, worden, voor zover het de bevoegdheid van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties betreft, aangemerkt als mandaten, volmachten en machtigingen die zijn verleend door de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, aan:

  • a. de secretaris-generaal van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties;

  • b. de directeur-generaal Bestuur en Wonen;

  • c. de directeur Constitutionele Zaken en Wetgeving;

  • d. de directeur van de directie Ruimtelijke ontwikkeling;

  • e. de programmadirecteur van de programmadirectie Eenvoudig Beter;

  • f. de programmadirecteur Omgevingsrecht van de Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken;

  • g. de directeur van de directie Gebieden en Projecten;

  • h. de directeur van de directie Water en Bodem;

  • i. de directeur-generaal Rijkswaterstaat;

  • j. de hoofddirecteur van de hoofddirectie Financiën, Management en Control;

  • k. de functionarissen aan wie door of namens de directeur-generaal Rijkswaterstaat en de directeuren, genoemd in de onderdelen d tot en met j, ondermandaat, volmacht of machtiging is verleend ten aanzien van de aangelegenheden die hun dienstonderdelen betreffen.

Artikel 2

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 26 oktober 2017.

Artikel 3

Deze regeling wordt aangehaald als: Tijdelijke regeling mandaat, volmacht en machtiging ruimtelijke ontwikkeling, ruimtelijke ordening, de Omgevingswet en het Kadaster.

Deze regeling zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

TOELICHTING

Deze regeling voorziet in het toekennen van tijdelijk mandaat, volmacht en machtiging in verband met de overgang van de portefeuille ruimtelijke ordening, ruimtelijke ontwikkeling, de Omgevingswet en het Kadaster van de minister van Infrastructuur en Milieu naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties per 26 oktober 2017. Met deze regeling is duidelijk dat het handelen van de hier bedoelde functionarissen van het voormalige ministerie van Infrastructuur en Milieu (d. tot en met j.) vanaf die datum onder gezag en de verantwoordelijkheid van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties plaatsvindt. De functionarissen onder a, b en c zijn belast met de ambtelijke leiding van genoemde portefeuille.

Naar boven