Kennisgeving bestemmingsplan “Struisenburg”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 10 november gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 21 december 2017) het ontwerpbestemmingsplan "Struisenburg” (NL.IMRO.0599.BP1087struisenburg-) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1.

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien. Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

De aanleiding om een bestemmingsplan te maken voor Struisenburg is de noodzaak om het verouderde bestemmingsplan uit 2008 te actualiseren. Het deel van het oude plan dat in het beschermd stadsgezicht Kralingen ligt is ditmaal buiten het bestemmingsplangebied gehouden. Het bestemmingsplan gaat over het gebied dat ligt tussen het Oostplein, de

Oostzeedijk, Honingerdijk, Abram van Rijckevorselweg en de Nieuwe Maas tot aan de Boerengatsluis. De gebouwen aan de Admiraliteitskade, het Boerengat, het Buizengat en de Rhijnspoorkade met onder meer het voormalige zwemparadijs liggen in het gebied.

 

In grote lijn zijn in het ontwerpbestemmingsplan de volgende ontwikkelingen meegenomen:

 

  • 1.

    het beperken van detailhandel in gemengde bebouwing. Op deze manier krimpt de potentiële hoeveelheid voor detailhandel en wordt de concentratie tot de winkelstraten en de functionele mixzone gestimuleerd;

  • 2.

    mogelijkheden Tropicana / BlueCity. Een fasegewijze transformatie van het voormalige zwemparadijs tot meer dan een bedrijfsverzamelgebouw, een ecosysteem van circulaire ondernemers aangevuld met uiteenlopende functies;

  • 3.

    beperkte uitbreiding van horeca op enkele aangewezen locaties. De locaties en het type horeca zijn gebaseerd op het horecagebiedsplan.

    Voor de transformatie van het voormalig zwemparadijs naar BlueCity is door de provincie Zuid-Holland ontheffing verleend van de Verordening ruimte 2014. De ontheffing ligt als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

     

Zienswijzen 

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op maandagmiddag of op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur

06-1023 7995 bellen.

 

 Informatieavond 

In een ruimte in BlueCity, Maasboulevard 100, wordt op dinsdag 21 november van 19.00 tot 20.30 uur een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. De informatieavond kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 19.00 en 20.30 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunst stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

 

Rotterdam, 8 november 2017

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

dhr. C.H. Jäger

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven