Voorontwerpbestemmingsplan ‘E. van Loonstraat ‐ Molenweg Mijnsheerenland’

Logo Binnenmaas

Het college van Binnenmaas maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid. Het bestemmingsplan heeft betrekking op drie locaties:

  • 1.

    locatie sportzaal Sportland, E. van Loonstraat 24 in Mijnsheerenland;

  • 2.

    locatie basisschool De Boomgaard, E. van Loonstraat 19 in Mijnsheerenland;

  • 3.

    locatie basisschool De Molenwiek, Molenweg 1 in Mijnsheerenland.

De panden op deze locaties komen als gevolg van de bouw van het multifunctioneel centrum in plan ‘Dorpshart Mijnsheerenland’ leeg te staan en worden gesloopt. Het college is voornemens de locaties planologisch geschikt te maken voor woningbouw. Hiervoor dient de huidige maatschappelijke bestemming omgezet te worden naar een woonbestemming.

Het betreffende voorontwerpbestemmingsplan is inmiddels opgesteld en ligt op grond van de gemeentelijke inspraakverordening van 13 november 2017 tot en met 27 december 2017 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. Ook is het voorontwerpbestemmingsplan te raadplegen via de website van gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’ en via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder code: NL.IMRO.0585.BPMHLEvLoonMolenwg‐VO01.   

Tijdens de periode dat het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan een ieder schriftelijk of mondeling een inspraakreactie indienen. Een schriftelijke inspraakreactie kan worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Voor het geven van een mondelinge reactie of voor een meer uitgebreide toelichting kan telefonisch of online een afspraak worden gemaakt met de balie Omgevingszaken.

Naar boven