Wijziging Verordening ruimte ivm plan Woonlocaties Gassel, Grave

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 7 november 2017 de ‘Wijziging Verordening ruimte ivm plan Woonlocaties Gassel, Grave’ vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930. 0786WoloGass-va01.

 

Inhoud

Het besluit is genomen op verzoek van de gemeente Grave en bevat een beperkte kaartwijziging voor de Verordening ruimte Noord-Brabant. Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Woonlocaties Gassel’ vaststellen.

 

Bestemmingsplan Woonlocaties Gassel is een bestemmingsplan gericht op het mogelijk maken van vier woningbouwlocaties in de kern Gassel van de gemeente Grave.

Drie te ontwikkelen locaties zijn op de verbeelding van de Verordening ruimte gelegen binnen de structuur bestaand stedelijk gebied en de locatie Molenakker is op de verbeelding van de Verordening ruimte gelegen binnen de structuur groenblauwe mantel.

Op de locatie aan de Molenakker is sprake van de realisatie van negen woningen, omdat deze locatie is gelegen buiten de grenzen van het bestaand stedelijk gebied zou deze locatie dus als buitengebied moeten worden beschouwd. Hier mogen in principe geen nieuwe woningen worden gerealiseerd. Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na een beperkte aanpassing van de grenzen van het bestaand stedelijk gebied ogv art 4.11 van de Verordening ruimte. Er bestaat geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan dmv een herbegrenzing.

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

 

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. HYPERLINK "http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.9930.VrNBHBWoloGass-va01" www.ruimtelijkeplannen.nl

 

 

’s-Hertogenbosch, 14 november 2017

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

Mw. Ir. A.M. Burger

Naar boven