Voorbereidingsbesluit Dirkzwagerlocatie

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 24 oktober 2017, met toepassing van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening, heeft besloten dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de Dirkzwagerlocatie.

De gemeentelijke Woonvisie en Ontwikkelingsvisie voor de Binnenstad zetten beiden in op de herstructurering van voormalige bedrijfsclusters in de binnenstad naar nieuwe binnenstedelijke woongebieden. Met het voorbereidingsbesluit heeft de raad besloten het bestemmingsplan Binnenstad 2014 voor de Dirkzwagerlocatie te herzien naar een woonbestemming. Het plangebied wordt begrensd door de Schie, de Noordvestgracht, de Palmboomstraat en de Sint Anna Zusterstraat.

Het voorbereidingsbesluit bevat een bouwverbod en een algemeen gebruiksverbod en geldt voor een periode van één jaar. Gedurende deze periode kunnen geen omgevingsvergunningen worden verleend welke zien op het bouwen of wijzigen van het gebruik, tenzij dit in overeenstemming is met de afwijkregels uit het voorbereidingsbesluit. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 11 november 2017. Tegen het voorbereidingsbesluit is geen bezwaar of beroep mogelijk (artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht).

Ter inzage

Het voorbereidingsbesluit is in te zien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0606.VB0001-0002 en de website van de gemeente Schiedam (http://www.schiedam.nl/schiedam.net?id=106033).

Vervolg procedure bestemmingsplan

In navolging van het voorbereidingsbesluit zal voor de Dirkzwagerlocatie een nieuw bestemmingsplan worden voorbereid. Met dit bestemmingsplan zal de huidige bedrijfsbestemming worden gewijzigd in een woonbestemming. Het voorontwerp van het bestemmingsplan is op grond van artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening voor advies worden voorgelegd aan de bestuurlijke partners en belangenverenigingen. De reacties en adviezen die naar aanleiding hiervan zijn ontvangen worden betrokken op het ontwerp-bestemmingsplan. Het ontwerp-bestemmingsplan zal eind 2017 als ontwerp ter inzage worden gelegd. Op dat moment wordt eenieder in de gelegenheid gesteld zienswijzen in te dienen tegen het bestemmingsplan. Het ter inzage leggen van het ontwerp-bestemmingsplan zal op de gebruikelijke wijze bekend worden gemaakt.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over het voorbereidingsbesluit en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen de heer S.J.C. Hovens, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

Naar boven