Vaststellen bestemmingsplan De Woude

Logo Castricum

Burgemeester en wethouders van Castricum maken als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het bestemmingsplan ‘De Woude’ met plan-ID: NL.IMRO.0383.BPW15DeWoude-VS01 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad bij besluit van 2 november 2017. De gemeenteraad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan.

 

Begrenzing

Het plangebied bestaat uit De Woude, een eiland in het Alkmaardermeer. Het eiland ligt ten zuiden van de provinciale weg N244 en net ten westen van de N246. Naast het eiland is ook een klein gedeelte van de Kogerpolder in het plangebied opgenomen. Het betreft de gronden ten westen van de N246, maar ten oosten van de Markervaart, het kanaal dat het eiland De Woude scheidt van het vaste land.

 

Doel

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Woude’, is opgesteld om een eigentijds planologisch en juridisch kader te bieden voor het beschermen van het woon- werk- en leefmilieu in het plangebied. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het actualiseren van het eiland De Woude en de Kogerpolder. In het nieuwe ontwerpbestemmingsplan zijn geen nieuwe ontwikkelingen opgenomen maar is wel ons nieuwe beleid ten aanzien van een Bed en Breakfast, mantelzorg etc. verwerkt.

 

Inzage

Het bestemmingsplan inclusief de nota zienswijzen en het besluit tot vaststelling en alle bijlagen liggen vanaf donderdag 16 november 2017 ter inzage in het gemeentehuis van Castricum. De stukken liggen ter inzage totdat de beroepstermijn is verstreken. Tevens is het plan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-ID: NL.IMRO.0383.BPW15DeWoude-VS01.

 

Beroep

Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

 

Voorlopige voorziening

De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Daarvoor kan, als u nadelige gevolgen van het besluit voorziet tijdens de behandelingsperiode van uw beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voorwaarde is dat tevens een beroepschrift is ingediend. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Meer informatie: mevr. P. Drenth-Reus, tel. 14 0251.

Castricum, 15 november 2017

Naar boven