Besluit van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 1 november 2017, nr. WJZ/2017/1266752, tot wijziging van het Aanwijzingsbesluit Inspectie van het onderwijs

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 9, tweede lid, van de Wet op het onderwijstoezicht;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 1 van het Aanwijzingsbesluit Inspectie van het onderwijs wordt ‘artikel 3, tweede lid,’ vervangen door: artikel 3, eerste lid,.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

TOELICHTING

Op 1 juli 2017 is de Initiatiefwet van de Tweede Kamerleden Bisschop, Van Meenen en Rog tot wijziging van de Wet op het primair onderwijs, de Wet primair onderwijs BES, de Wet op de expertisecentra, de Wet op het voortgezet onderwijs, de Wet voortgezet onderwijs BES en de Wet op het onderwijstoezicht in verband met een doeltreffender regeling van het onderwijstoezicht in werking getreden. In deze wet is het tweede lid van artikel 3 vernummerd tot het eerste lid. In verband hiermee dient in het Aanwijzingsbesluit Inspectie van het onderwijs naar het eerste lid van artikel 3 te worden verwezen. Het betreft een zuiver technische wijziging, er is geen inhoudelijke wijziging beoogd.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

Naar boven