Omgevingsvergunning Voorzieningencentrum Markt van Matena en 40 appartementen, inclusief buitenplanse afwijking

Logo Papendrecht

Burgemeester en wethouders van Papendrecht maken bekend dat zij op 31 oktober 2017 met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning, inclusief buitenplanse afwijking, hebben verleend voor de bouw van een voorzieningencentrum en 40 appartementen in het Land van Matena. Het projectgebied is gesitueerd in de oostelijke hoek van de Noordkil en de Matenasche Scheidkade. Het voorzieningencentrum behelst naast 40 appartementen in de vrije sector inclusief algemene (verkeers)ruimten, bergingen, een parkeerdek met 40 parkeerplaatsen, 1.976 m2 bruto vloeroppervlak detailhandel, 164 m2 bruto vloeroppervlak horeca, 1.378 m2 bruto vloeroppervlak dienstverlening, 136 parkeerplaatsen op maaiveld, verkeersruimte, groen en water. Het voorzieningencentrum zal gedeeltelijk dienen als vervanging van het noodgebouw van de huidige MCD supermarkt in de wijk Oostpolder. Het project heeft de naam Markt van Matena gekregen. Tevens heeft het college besloten om op grond van artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening (Wro) geen exploitatieplan vast te stellen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging van de ontwerp omgevingsvergunning is een zienswijze ontvangen. Deze zienswijze is weerlegd in de Nota zienswijzen. De zienswijze heeft geen aanleiding gegeven tot wijziging van de ontwerpomgevingsvergunning of ruimtelijke onderbouwing.

De verleende omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis. De stukken kunnen tijdens openingstijden op werkdagen worden ingezien op de leestafel of op afspraak (telefoonnummer 14078). De stukken kunnen ook op de gemeentelijke website (www.papendrecht.nl) en www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien.

Op grond van artikel 8.3 lid 3 Wro worden gelijktijdig bekendgemaakte besluiten over een exploitatieplan en de verlening van een omgevingsvergunning als één besluit aangemerkt voor de mogelijkheid van beroep. Gedurende de tijd dat de omgevingsvergunning ter inzage ligt, kan tegen dit besluit beroep worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Alleen degene die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit heeft ingediend bij het college van burgemeester en wethouders of een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dat niet tijdig heeft gedaan, kan beroep instellen bij de rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BV te Rotterdam. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de rechtbank is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Papendrecht, 8 november 2017

Naar boven