Provincie Overijssel, Kennisgeving ontwerpbesluiten grondlichaam inlaatsysteem IJsseldijk (Kamperstraatweg) en opslagvoorziening schotbalken recreatieschutsluis, Gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid / Reevediep (cluster 24)

Logo Overijssel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen en het dagelijks bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta hebben vergunningaanvragen op grond van respectievelijk de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de Waterwet ontvangen en zijn voornemens vergunning te verlenen voor:

 

  • -

    De aanleg van een grondlichaam nabij de IJsseloever in de uiterwaard Onderdijkse Waard bij Kampen. Dit grondlichaam maakt onderdeel uit van het inlaatsysteem IJsseldijk (Kamperstraatweg), waarvoor eerder een projectplan op grond van de Waterwet is vastgesteld (cluster 20). Door het inlaatsysteem kan, na het afgraven van de huidige IJsseldijk, water van de IJssel in het toekomstige Reevediep worden gelaten. Het grondlichaam heeft daarbij een regulerende werking en krijgt de uitstraling van een natuurlijk vormgegeven rug of wal in de uiterwaard. Voor de aanleg van het grondlichaam en de aansluiting hiervan op de bestaande waterkering (de IJsseldijk) zijn respectievelijk een omgevingsvergunning en een watervergunning nodig.

  •  

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen hebben tevens een vergunningaanvraag op grond van de Wabo ontvangen en zijn voornemens vergunning te verlenen voor:

 

  • -

    het bouwen van een opslagvoorziening voor schotbalken nabij de recreatieschutsluis. De recreatieschutsluis is gelegen in het toekomstige tracé van de Kamperstraatweg (ten westen van het huidige tracé). Voor het bouwen van de recreatieschutsluis is reeds een omgevingsvergunning verleend. De opslagvoorziening betreft een overkapping waaronder de schotbalken ten behoeve van de recreatieschutsluis kunnen worden opgeslagen. Voor de bouw hiervan is een omgevingsvergunning nodig.  

 

Voor de exacte locaties van het grondlichaam en de opslagvoorziening wordt verwezen naar de ontwerpbesluiten en het bijbehorende kaartmateriaal. Op de voorbereiding en bekendmaking van deze ontwerpbesluiten is de provinciale coördinatieregeling van toepassing.

Waar en wanneer kunt u de ontwerpbesluiten inzien?

De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 9 november 2017 tot en met woensdag 20 december 2017 ter inzage op de volgende locaties:

 

  • -

    provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2 te Zwolle, geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur;

  • -

    gemeentehuis Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen, geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, woensdag tot 20.00 uur en vrijdag tot 16.00 uur. 

     

    Alle documenten zijn te raadplegen via www.ruimtevoorderivierijsseldelta.nl.

     

    Hoe kunt u uw zienswijze indienen?

    Tijdens de periode van terinzagelegging, van donderdag 9 november 2017 tot en met woensdag 20 december 2017, kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Alle zienswijzen worden in een Reactienota samengevat en beantwoord. U kunt verzoeken om uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken in de Reactienota.

    Alleen een belanghebbende die over de ontwerpbesluiten een zienswijze naar voren heeft gebracht, kan later tegen deze besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (tenzij hem geen verwijt kan worden gemaakt van het niet naar voren brengen van een zienswijze).

     

    Schriftelijk

    Stuur uw schriftelijke zienswijze naar:

    Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel

    t.a.v. Coördinator Procedures IJsseldelta-Zuid, de heer J.J. van Burg

    Postbus 10078

    8000 GB Zwolle

     

    Mondeling

    U kunt uw zienswijze ook mondeling naar voren brengen. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken, neem dan binnen de periode van terinzagelegging contact op met de heer J.J. van Burg via telefoonnummer 06-20613270, zodat met u een afspraak gemaakt kan worden.

    Van een mondelinge zienswijze wordt een bondig verslag gemaakt.

     

    Wat gebeurt er met uw zienswijze?

    Een ieder die een zienswijze heeft ingediend, krijgt een ontvangstbevestiging.

    Alle zienswijzen worden doorgestuurd naar de desbetreffende bevoegd gezagsinstanties, die de zienswijzen betrekken bij het nemen van de definitieve besluiten. Uiterlijk tegelijkertijd met het bekendmaken van de definitieve besluiten wordt iedere indiener van een zienswijze geïnformeerd hoe de bevoegd gezagsinstanties met de zienswijzen zijn omgegaan.

     

    Crisis- en herstelwet

    IJsseldelta-Zuid valt onder de Crisis- en herstelwet. Deze wet richt zich op versnelling van projecten en bevat onder andere bepalingen voor de beroepsprocedure.

     

    Vragen

    Voor vragen en nadere informatie over het project en de procedure kunt u terecht bij de coördinator procedures IJsseldelta-Zuid van de provincie Overijssel, de heer J.J. van Burg, via telefoonnummer 06-20613270.

Naar boven