Gemeente Goeree-Overflakkee –Partiële herziening Regionale Structuurvisie Goeree-Overflakkee

Logo Goeree-Overflakkee

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee maken bekend dat de gemeenteraad op 26 oktober 2017 de herziening van hoofdstuk 6 van de Regionale Structuurvisie Goeree-Overflakkee heeft vastgesteld.

De herziening van hoofdstuk 6, het hoofdstuk Wonen, ziet op het vaststellen van de nieuwe werkwijze. De gemeente heeft besloten de rode contouren los te laten. In plaats daarvan wordt voortaan op basis van de volgende voorwaarden bepaald of een ruimtelijke ontwikkeling wenselijk is. De vijf ruimtelijke uitgangspunten zijn:

  • 1.

    Maatschappelijke behoefte is leidend;

  • 2.

    Kwaliteit en eilanditeit is een voorwaarde ;

  • 3.

    Locatie en plan zijn goed verbonden met de omgeving (fysieke verbindingen);

  • 4.

    Duurzaamheid en innovatie zijn inclusief en worden geïntegreerd in het plan;

  • 5.

    Proces borgt vakmanschap, participatie en samenwerking (sociale verbindingen).

Het ontwerpbesluit tot herziening van de Regionale Structuurvisie heeft van 24 mei 2017 tot en met 4 juli 2017 ter inzage gelegen. Gedurende deze periode konden zienswijzen tegen dit ontwerpbesluit worden ingediend. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

Inzage

Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u vanaf 8 november 2017 de structuurvisie raadplegen. Op deze website selecteert u het tabblad “Structuurvisies”. Vul dan in het venster “ID” de volgende identificatiecode in: NL.IMRO.1924.herzieningGO-SV40. U kunt de stukken ook inzien via de gemeentelijke website www.goeree-overflakkee.nl.

Vanaf 8 november 2017 kunt u de stukken, gedurende een termijn van zes weken ook inzien in het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. U kunt deze inzien in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend op maandag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 09.00 uur 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak.

Geen bezwaar en beroep

Op basis van artikel 8:5 Algemene wet bestuursrecht kan tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Datum inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Naar boven