Vaststelling bestemmingsplan ‘Twekaterrein Geldrop’

Logo Geldrop-Mierlo

 

Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad op 25 september 2017 bestemmingsplan Twekaterrein gewijzigd heeft vastgesteld. Met ingang van donderdag 9 november 2017 ligt het vastgestelde bestemmingsplan gedurende zes weken (tot en met 20 december 2017) ter inzage.

 

Het voormalig Twekaterrein wordt herontwikkeld. De bestaande oude bedrijfsgebouwen zullen worden gesloopt. In het gebied zullen 69 grondgebonden woningen worden opgericht. In het monumentale hoekpand worden loftwoningen gerealiseerd. Het plangebied wordt aan de  westzijde begrensd door bestaande woningen aan de Nueneseweg, aan de noord- en oostzijde door de bestaande woningen aan Lambertushof. Aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de Mierloseweg.

Het nieuwe bestemmingsplan maakt de gewenste woningbouw mogelijk.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, Hofstraat 4 in Geldrop. Op maandag tot en met donderdag kunt u het plan inzien van 09.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur.

Voor een toelichting op de stukken kunt u telefonisch een afspraak maken met Gabriel van Houtert van de afdeling Ruimte (tel. 14040). Het bestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl, en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Belanghebbenden die in de ontwerpfase een zienswijze hebben ingediend kunnen binnen 6 weken na 9 november 2017, beroep instellen. Het beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de Voorzitter van die Afdeling. Ook kan op grond van artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht beroep ingesteld worden door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend in de ontwerpfase.

 

Tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerbestemmingsplan zijn aangebracht kan iedere belanghebbende beroep instellen.

Een beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Aan het instellen van een beroep zijn kosten (griffierechten) verbonden.

 

 

Geldrop-Mierlo, 8 november 2017

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo,

 

Naar boven