VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN ‘Oosterleek 37, 39 en 39A in Oosterleek’

Logo Drechterland

De gemeenteraad heeft op 25 september 2017 het bestemmingsplan ‘Oosterleek 37, 39 en 39A in Oosterleek’ vastgesteld.

Het plan

Het nieuwe plangebied omvat in totaal drie percelen. Allereerst het perceel Oosterleek 39 zelf, het te restaureren en herbestemmen rijksmonument. Dit perceel had een reguliere woonbestemming. Deze wordt aangevuld met een aanduiding voor recreatieve doeleinden (het concept ‘monument en bed’). Op het perceel Oosterleek 39A wordt een nieuw bouwvlak gevestigd zodat daar onder voorwaarden één vrijstaande woning gebouwd kan worden. Tot slot is het perceel Oosterleek 37 meegenomen in het plangebied, een reeds bestaand bouwvlak, waaraan kwaliteitseisen zijn toegevoegd.

Procedure

Op grond van artikel 3.4 Algemene wet bestuursrecht, juncto artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening heeft het ontwerp wijzigingsplan vanaf donderdag 2 februari 2017 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage gelegen. Hierop zijn geen zienswijzen ontvangen.

De beroepstermijn start daags na de publicatie van deze kennisgeving, dus op donderdag 9 november 2017 en duurt zes weken. Gedurende die beroepstermijn ligt het vastgestelde wijzigingsplan ter inzage. U kunt het wijzigingsplan inzien tijdens kantoortijden in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Hoogkarspel. Het digitale plan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer NL.IMRO.0498.BPOosterleek39-VG01.

Beroep en voorlopige voorziening

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de datum van de kennisgeving van dit besluit in beroep gaan. U kunt in beroep gaan door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt uw beroepschrift ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. U moet hiervoor beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

-Vermeld in de brief in ieder geval uw naam, adres, datum, een omschrijving van het besluit waartegen u in beroep gaat en uw redenen van het beroep. Vergeet niet uw handtekening te zetten. Voor in beroep gaan, betaalt u een griffierecht.

-Ook wanneer u geen zienswijze naar voren heeft kunnen brengen of bezwaar heeft kunnen maken, staat beroep open, tenzij u redelijkerwijs kan worden verweten dat u dit niet heeft gedaan.

-Een beroepschrift schorst de uitvoering van het besluit niet. U moet hiervoor ook een verzoek om voorlopige voorziening sturen naar de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven