Ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai – Lijnt 10 te Bergeijk

Logo Bergeijk

Burgemeester en wethouders van Bergeijk; gelet op afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht; maken bekend, dat zij voornemens zijn een hogere waarde ingevolge de Wet geluidhinder vast te stellen.

Aan de Lijnt 10 te Bergeijk (kadastraal gemeente Bergeijk, kadastrale aanduiding BEK00 H 525 G 0 en BEK00 H 526 G 0) is men voornemens de bedrijfsbestemming om te zetten naar een woonbestemming. De ontwikkeling past niet binnen het bestemmingsplan en er zal derhalve een juridisch-planologische procedure doorlopen moeten worden. De ontwikkeling maakt onderdeel uit van het nog vast te stellen bestemmingsplan ‘Woongebieden Oost en West Bergeijk’

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat niet aan de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder (Wgh) voor het wegverkeerslawaai, ten gevolge van het verkeer op de Lijnt, voldaan kan worden op de gevels van de nieuwe woning.

Op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder zijn burgemeester en wethouders van Bergeijk voornemens een ontheffing te verlenen. De hogere waarde heeft betrekking op realisatie van een woning.

Het ontwerpbesluit met ter zaken zijnde stukken (akoestisch onderzoek) liggen op het gemeentehuis, Burg. Magneestraat 1 te Bergeijk van 9 november 2017 tot en met 20 december 2017 elke werkdag van 09.00 uur tot 12.30 uur en iedere dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 19.00 uur ter inzage.

Schriftelijke zienswijzen kunnen door belanghebbenden gedurende de inzagentermijn bij ons college worden ingebracht; zij moeten worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk, Postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk; in die periode kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingebracht; hiertoe zal op verzoek een bijeenkomst worden vastgesteld na telefonische afspraak, telefoonnummer 0497-551455.

 

Bergeijk, 8 november 2017

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

W.A.C.M. Wouters A. Callewaert – de Groot

Secretaris Burgemeester

Naar boven