Kennisgeving voornemen en inspraak bestemmingsplan ‘Uitbreiding centrum Berkel en Rodenrijs’, Lansingerland

Logo Lansingerland

Voornemen nieuw bestemmingsplan

Er wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor de uitbreiding van het centrumgebied van Berkel en Rodenrijs. Burgemeester en wethouders van Lansingerland geven overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) kennis van dit voornemen.

Voorontwerpbestemmingsplan

Inmiddels is het voorontwerpbestemmingsplan gereed. Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat met ingang van dinsdag 7 november 2017 tot en met dinsdag 5 december 2017 het voorontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding centrum Berkel en Rodenrijs’ met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0168-VONT voor iedereen ter inzage ligt.

Het plangebied wordt globaal begrensd:

  • aan de noordzijde door de Boerhaavestraat en het Achterom;

  • aan de oostzijde door de bebouwing van het bestaande winkelcentrum;

  • aan de zuidzijde door de Gemeentewerf;

  • aan de westzijde de door Berkelse Plas en de bestaande bebouwing aan de Röntgenstraat.

Het bestemmingsplan biedt het planologisch juridische kader voor de beoogde uitbreiding van het centrumgebied van Berkel en Rodenrijs. De uitbreiding bestaat uit een combinatie van winkels, woningen, horeca en leisure. We willen hiermee een aangenaam verblijfsgebied creëren, waarmee het centrum wordt afgerond en versterkt.

Inspraak

U kunt het plan inzien:

  • via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1621.BP0168-VONT.

  • via https://1621.ropubliceer.nl/?phID=6850E6DF-79B3-4CDF-9705-9A84C688D7E0

U kunt schriftelijk inspreken gedurende de termijn van terinzagelegging. Een schriftelijke reactie (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van burgemeester en wethouders, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. inspraakreactie BP0168/02.

Inloopavond

In verband met de inspraak is er op dinsdag 21november 2017 van 19.00 tot 21.30 uur een inloopavond. De avond vindt plaats in het gemeentehuis van de Lansingerland, Tobias Asserlaan 1 in Bergschenhoek. U kunt dan het bestemmingsplan bekijken en een toelichting op het plan krijgen.

Nog geen bouwplan

Het bestemmingsplan vormt de basis voor het te ontwikkelen bouwplan.

Het bestemmingsplan bepaalt wat is toegestaan en waar dit is toegestaan (bouwvolumes en functies). Het bouwplan laat zien hoe dit concreet wordt ingevuld.

Wij willen er graag op wijzen dat op de inloopavond geen concreet bouwplan wordt getoond. Het bouwplan is nog in voorbereiding. Wij verwachten in januari of februari 2018 een avond te organiseren waarop het bouwplan aan u wordt getoond.

Naar boven