Bekendmaking Zandsuppletie Roggenplaat, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Gedeputeerde Staten van de Provincie Zeeland

De minister van Infrastructuur en Waterstaat en de Gedeputeerde Staten van de Provincie Zeeland hebben de onderstaande besluiten in het kader van de Zandsuppletie Roggenplaat vastgesteld. Van donderdag 9 november tot en met woensdag 20 december 2017 kunt u tegen deze besluiten beroep instellen:

  • Vergunning Wet natuurbescherming (Gedeputeerde Staten van Zeeland).

  • Ontgrondingenwetvergunning (Minister van Infrastructuur en Waterstaat).

  • projectplan Waterwet (Minister van Infrastructuur en Waterstaat).

Door de aanleg van de Stormvloedkering Oosterschelde zijn de getijdenstromen in de Oosterschelde afgenomen en is de zandhonger van de Oosterschelde ontstaan. Deze zandhonger, resulterend in het geleidelijk verdwijnen van het intergetijdengebied, vormt een bedreiging voor de natuur-, landschaps- en recreatiewaarden alsook voor de waterveiligheid van het gebied. Als een van de maatregelen om deze zandhonger tegen te gaan is Rijkswaterstaat voornemens om een suppletie uit te voeren op de Roggenplaat. Het zand voor deze ingreep is afkomstig vanuit de Roompot. Voor de uitvoering van de suppletie is het projectplan Waterwet vastgesteld en zijn de vergunning voor het winnen en het suppleren van zand (artikel 2.7 Wet natuurbescherming) en de vergunning voor het ontgronden van de Roompot in de Oosterschelde (artikel 8 Ontgrondingenwet) verleend.

De besluiten en meer informatie over het doel, wat er gaat gebeuren en waar de werkzaamheden precies uit bestaan, vindt u op de website van www.platformparticipatie.nl/roggenplaat.

In beroep gaan

Heeft u een zienswijze ingediend op (een van) de ontwerpbesluiten zandsuppletie Roggenplaat of bent u het niet eens met een (van de) wijziging(en)? Dan kunt u, indien u belanghebbende bent, beroep instellen:

  • 1. tegen de Ontgrondingenwetvergunning bij:

    de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

    Postbus 20019

    2500 EA Den Haag.

  • 2. tegen het projectplan Waterwet bij:

    de sector Bestuursrecht van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarin u als indiener woonachtig of gevestigd bent.

  • 3. tegen de vergunning Wet natuurbescherming bij:

    de sector Bestuursrecht van de rechtbank Zeeland-West-Brabant

    Kousteensedijk 2

    4331 JE Middelburg.

Op de besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit.

Na afloop van de termijn van zes weken kunt u geen nieuwe beroepsgronden meer aanvoeren.

Wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbesluiten

Conform plan van aanpak risicomonitoring wordt er een nulmeting uitgevoerd om veranderingen te kunnen bepalen en het projectplan Waterwet is op dit punt verduidelijkt.

In het projectplan Waterwet is tevens meer aandacht besteed aan de nadelige gevolgen voor de kokkelvisserij. Andere wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbesluiten staan in de ‘nota beantwoording zienswijzen suppletie Roggenplaat’.

Stukken bekijken

Alle documenten staan op www.platformparticipatie.nl/suppletieroggenplaat. Op papier kunt u de stukken van woensdag 8 november tot en met woensdag 20 december 2017 tijdens reguliere openingstijden bekijken:

Middelburg

  • Kantoor Rijkswaterstaat Zee en Delta

    Poelendaelesingel 18.

Informatie

Meer informatie op: www.platformparticipatie.nl/suppletieroggenplaat.

Vragen? Dan kunt u bellen naar telefoonnummer 088 489 00 00. Met vragen over de procedure kunt u terecht bij de directie Participatie, telefoon 070 456 89 99.

Naar boven