Ontwerpbestemmingsplan 'Marum Buitendorpen’, Marum

Logo Marum

Burgemeester en wethouders van Marum maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 17 november 2017 tot en met donderdag 28 december 2017 het ontwerpbestemmingsplan 'Marum Buitendorpen' (plancode NL.IMRO.0025.BPBD17BEHE1-OW01) voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis te Marum (bezoekadres: Molenstraat 45) tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag van 8.30-12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur.

Een nieuw bestemmingsplan is nodig omdat het merendeel van de huidige bestemmingsplannen voor de buitendorpen De Wilp, Noordwijk, Boerakker, Niebert, Nuis en Jonkersvaart zijn verouderd en niet meer voldoen aan de huidige eisen die aan een bestemmingsplan worden gesteld. De gemeente heeft op grond van de Wet ruimtelijke ordening de plicht bestemmingsplannen te actualiseren.

Inhoud

Door samenvoeging van diverse bestemmingsplannen wordt er voor de buitendorpen een eenduidige systematiek vastgelegd.

Het voorontwerp bestemmingsplan is voor het grootse deel van het gebied consoliderend. Dit betekent dat de bestaande situatie leidend is bij het bepalen van de bestemming. Ook is in dit plan rekening gehouden met de nog bestaande afspraken aangaande nieuwbouw. Daarnaast heeft een actualisatie van het juridisch-planologisch kader plaatsgevonden.

Plangebied

Het plangebied wordt in hoofdzaak bepaald door de bestaande dorpskernen waarbij de buitenbegrenzing afgestemd wordt op het bestemmingsplan Buitengebied.

Plan raadplegen

Het ontwerpbestemmingsplan is in digitale vorm te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.marum.nl/bpip.

Indienen zienswijzen

Tijdens de terinzagetermijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze (een gemotiveerde reactie) naar voren brengen over het plan bij de gemeenteraad van Marum. Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan de gemeenteraad van Marum, Postbus 2, 9363 ZG Marum. Een mondelinge zienswijze kunt u binnen de genoemde periode indienen, nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met een van de medewerkers van het taakveld VRO, telefoonnummer (0594)641333.

Naar boven