Vastgesteld bestemmingsplan ‘Elststraat 2’ Rosmalen

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Elststraat 2’ (NL.IMRO.0796.0002330-1401) op 24 oktober 2017 heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om op het perceel Elststraat 2 te Rosmalen het bestaande kantoorpand te slopen en hier een woning voor terug te bouwen. Het bestemmingsplan ‘Elststraat 2’ ligt met ingang van 6 november 2017 gedurende zes weken ter inzage.

De Elststraat ligt aan de westzijde van Rosmalen. Door de aanleg van het Máximakanaal is dit een doodlopende straat geworden. Vanaf de Heer en Beekstraat fungeert de Elststraat nu als één van de toegangspoorten tot het Kanaalpark. De locatie valt binnen het bestemmingsplan ‘Molenhoek – Sparrenburg – A59’. Het perceel had volgens dit bestemmingsplan de bestemming ‘Gemengd-1’ met de aanduiding kantoor. Doordat de bestemming ‘Gemengd-1’ is omgevormd naar ‘Wonen’ is volgens het nieuwe bestemmingsplan op het gehele perceel een woonbestemming van toepassing.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

V erleende omgevingsvergunning El ststraat 2 Rosmalen

Kennisgeving op grond van de Coördinatieverordening Wro gemeente s-Hertogenbosch.

Daarnaast deelt het college van burgemeester en wethouders mee dat zij op 30 oktober 2017 heeft besloten om een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit bouwen van een woning op het perceel Elststraat 2 te Rosmalen. De omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen is ook meegenomen in de gecoördineerde voorbereiding van deze besluiten. Deze vergunning ligt vanaf 6 november 2017 tegelijkertijd met het vastgestelde bestemmingsplan ‘Elststraat 2’, zes weken ter inzage.

Wilt u de verleende omgevingsvergunning inzien, dan kunt u kunt u deze vinden onder de link https://www.s-hertogenbosch.nl/inwoner/vergunning-of-melding/omgevingsvergunning/omgevingsvergunning-ter-inzage.html.

Beroep tegen het bestemmingsplan en/of omgevingsvergunning ?

Binnen de periode dat het vastgesteld bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden tegen de bovenstaande besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als u beroep wilt instellen, moet u wel eerst op de ontwerpbesluiten een zienswijze aan de raad, dan wel het college kenbaar hebben gemaakt. Dit laatste geldt niet als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest zich tijdig tot de gemeenteraad en/of het college van burgemeester en wethouders te wenden.

Als u beroep wilt instellen, moet u een gemotiveerd beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt.

Stelt u beroep in of hebt u dit al gedaan? Dan kunt u ook, als onverwijlde spoed aanwezig is, de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Naar boven