Ontwerpbestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Gemeente Harlingen.

Logo Harlingen

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat met ingang van 8 november 2017 gedurende zes weken voor iedereen het paraplubestemmingsplan Gemeente Harlingen ter inzage ligt.

 

Wat regelt dit paraplubestemmingsplan?

Dit bestemmingsplan herziet een groot deel van de bestemmingsplannen in de gemeente Harlingen met betrekking tot het opnemen van een parkeerbepaling. In een bestemmingsplan mag niet meer verwezen worden naar de stedenbouwkundige bepalingen en dan met name de parkeernormen. Voortaan moet er verwezen naar het geldende beleid ten aanzien van parkeernormen. Ook worden de bestemmingsplannen aangepast op het gebied van het uitsluiten van het bedrijfsmatig stallen/parkeren van auto’s. Met dit bestemmingsplan wordt de regeling gemeentebreed qua planologisch regime en omschrijving van autostallingen gelijk getrokken.

 

Waar ter inzage?

Het bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Tevens ligt het ontwerpbesluit ter inzage. Het plan kan verder bekeken worden op de website www. ruimtelijkeplannen.nl.

 

Hoe Reageren?

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 19 december 2017) over het ontwerpbestemmingsplan mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen. Indien voor het mondeling inbrengen hiervan wordt gekozen, kan men bellen naar het team ontwikkeling en samenleving van onze gemeente via telefoonnummer 14 0517.

 

Harlingen 01-11-2017

Naar boven