Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Sneek-Houkepoort, Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

De gemeenteraad van de gemeente Súdwest-Fryslân heeft op 26 januari 2017 het bestemmingsplan Sneek - Houkepoort gewijzigd vastgesteld. Burgemeester en wethouders maken daarom bekend dat dit bestemmingsplan ter inzage ligt.

 

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan Sneek - Houkepoort betreft het faciliteren van een woongebied ten behoeve van maximaal 191 woningen aan de oostkant van Sneek. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de oostelijke stadsrondweg. Aan de noordoostzijde vormt het landelijk gebied (Griene Dyk) de begrenzing. Aan de zuidzijde grenst het plangebied aan de Houkemar.

In het bestemmingsplan zijn ook beeldkwaliteitscriteria opgenomen (beeldkwaliteitsplan). Hieraan zal de Welstandscommissie toetsen bij het indienen van concrete bouwplannen.

 

Wijzigingen

Het bestemmingsplan Sneek-Houkepoort is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingplan dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen betreffen in detail: 

 

  • 1.

    het toevoegen van een aanduiding ‘steigers toegestaan’ binnen de bestemming ‘water’ op de verbeelding aan de westzijde en de noordoostzijde van het plangebied;

  • 2.

    het opnemen van een maximale oppervlaktemaat van 1.000 m2 voor het appartementengebouw op de verbeelding.

 

Het beeldkwaliteitsplan is ongewijzigd vastgesteld.

 

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien vanaf 3 februari 2017 tot en met 16 maart 2017. Dit kan bij de gemeentelijke loketten in Bolsward en Sneek.

 

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is ook te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2016oostBPhoukepoo-vast

 

Hoe kunt u reageren?

Als u het niet eens bent met dit besluit dan kunt u in beroep gaan. Let erop dat u dit doet binnen de bovengenoemde inzagetermijn.

 

Wie kan beroep indienen?

  • 1.

    belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • 2.

    belanghebbenden die het niet eens zijn met de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

 

U kunt uw beroepschrift sturen aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ‘s Gravenhage

 

Wilt u de uitspraak op beroep niet afwachten?

Dan kunt u vragen om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De rechter zal dan snel naar uw verzoek kijken en alvast een voorlopige uitspraak doen.

Het bestemmingsplan is geldig vanaf 17 maart 2017. Ook als u een beroepschrift heeft ingediend. Als er een voorlopige voorziening is aangevraagd geldt het bestemmingsplan pas als er een uitspraak door de rechter is gedaan.

 

    

Verzoek hogere waarde Wet geluidhinder Sneek - Houkepoort

 

Inhoud

In verband met het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde (48 dB) als gevolg van wegverkeerslawaai van de oostelijke stadsrondweg hebben burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân ter plaatse van de ontvangpunten (bouwvlakken 1 t/m 9 en 13) een hogere grenswaarde vastgesteld als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder. In het besluit zijn de maatgevende beoordelingspunten en de vast te stellen hogere waarden aangegeven.

 

Ter inzage

Op grond van afdeling 3:4 van de Algemene Wet Bestuursrecht in relatie met artikel 110c, lid 1 van de Wet Geluidhinder heeft het ontwerpbesluit met het daarbij behorende bestemmingsplan met ingang van 7 oktober 2016 tot en met 17 november 2016 voor een ieder ter inzage gelegen bij de gemeenteloketten. Tegen het ontwerpbesluit hogere waarde zijn geen zienswijzen ingediend.

 

Reageren

Het besluit verzoek hogere waarde ligt gelijktijdig met het bestemmingsplan Sneek-Houkepoort ter inzage. Alleen belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren een zienswijze in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders, kunnen beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD te Groningen. Wilt u de uitspraak op het beroep niet afwachten, dan kunt u vragen om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Rechtbank Noord Nederland. De rechter zal dan snel naar uw verzoek kijken en alvast een voorlopige uitspraak doen.

 

Naar boven