Voorontwerp bestemmingsplan ‘Oosteinderweg 2018’

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken, ingevolge het bepaalde in de gemeentelijke Participatie- en inspraakverordening, bekend dat inspraak wordt verleend over het voorontwerp bestemmingsplan “Oosteinderweg 2018” met de bijbehorende stukken.

Het plangebied van dit plan beslaat het Bovenland van de Oosteinderweg en is gelegen tussen de Oude Spoordijk in het westen, de Ringvaart in het noorden, de Mr. Jac. Takkade in het oosten en de Hoge Dijk in het zuiden. Het voorontwerpbestemmingsplan is een actualisatie van het geldende bestemmingsplan ‘Oosteinderweg e.o. 2005’. Het geeft een actueel beheerkader voor het gebruik van gronden en gebouwen binnen het plangebied. Het voorontwerp is conserverend van aard, wat wil zeggen dat het plan niet tot nauwelijks inspeelt op toekomstige ontwikkelingen.

Gelijktijdig met het opstellen van dit plan zal een (structuur)visie worden voorbereid. Deze dient duidelijkheid te geven over de gewenste toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden in het plangebied. Zodoende zal de visie als toetsingskader gebruikt worden voor komende initiatieven. De visie zal pas na de vaststelling van het bestemmingsplan aan de gemeenteraad worden aangeboden.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende verbeelding, planregels en toelichting ligt gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van 3 november 2017 t/m 14 december 2017.

De stukken zijn op de volgende wijze in te zien:

Digitaal

U kunt de digitale versie van het voorontwerp bestemmingsplan "Oosteinderweg 2018” raadplegen op:

  • de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl onder http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0358.14-VO01

  • en op de gemeentelijke viewer onder: http://0358.ropubliceer.nl

Papier

Het papieren voorontwerp bestemmingsplan “Oosteinderweg 2018” met behorende stukken liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage bij:

  • de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. Voor openingstijden zie: http://www.aalsmeer.nl/baliebouwen.

  • de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1. Voor openingstijden zie: http://www.amstelveen.nl/baliebouwen.

Inloopavond

Maandagavond 27 november organiseert de gemeente in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 een inloopavond over het voorontwerp bestemmingsplan ‘Oosteinderweg 2018’. De avond duurt van 19 tot 21.00 uur. Belangstellenden kunnen tijdens deze avond kennisnemen van het plan en vragen stellen aan de aanwezige ambtenaren.

Inspraak

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een inspraakreactie betreffende dit voorontwerp bestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer: postbus 253, 1430 AG Aalsmeer onder vermelding van Z-2017/052407.

Een inspraakreactie kan ook digitaal worden ingediend via http://0358.ropubliceer.nl.

Een inspraakreactie kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Naar boven