Wijziging Verordening ruimte ivm plan Buitengebied Deelgebied 1, Someren

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 31 oktober 2017 de ‘Wijziging Verordening ruimte ivm plan Buitengebied Deelgebied 1, Someren’ vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHBDlg1Som-va01.

 

Inhoud

Het besluit is genomen op verzoek van de gemeente Someren en bevat een beperkte kaartwijziging voor de Verordening ruimte Noord-Brabant (Vr). De kaartaanpassing betreft een tweetal wijzigingen:

Een wijziging van de begrenzing van het Natuur Netwerk Brabant (NNB) nabij de Kerkendijk 143. Het betreft hier een bestaand agrarische bedrijf , waarbij op de kaart van de Vr over de bebouwing een vlak van de structuur NNB is opgenomen. Het betreffende perceel is nimmer ingericht of gebruikt als natuur. Met deze wijziging in de begrenzing wordt dit gecorrigeerd op basis van artikel 38.4, lid 2 Vr.

De tweede kaartaanpassing betreft een wijziging van de aanduiding Natuur Netwerk Brabant - ecologische verbindingszone. Dit betreft het wijzigen van de begrenzing van de ecologische verbindingszone (EVZ) waardoor het Weerterbos en de natuurgebieden Pan/Boksenberg met elkaar worden verbonden. Op de verbeelding van de Vr is deze EVZ echter nog op een andere locatie - in de nabije omgeving van de Hutten/Diepenhoekseloop opgenomen.

Vaststelling van het bestemmingsplan is alleen mogelijk na aanpassing van de grenzen van het NNB (algemene wijzigingsbevoegdheid ingevolge artikel 38.4, lid 2 Vr) en de EVZ (verzoek om wijziging begrenzing ingevolge artikel 11, lid 2 Vr).

 

Na wijziging als hiervoor genoemd kan de gemeenteraad van Someren het bestemmingsplan ‘Buitengebied Someren – Deelgebied 1’ vaststellen.

 

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

 

 

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. HYPERLINK "http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl/?phID=0EA458A1-F7C9-4B5F-89BE-920A05E61F6F" ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

 

 

’s-Hertogenbosch, 31 oktober 2017

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

Mw. Ir. A.M. Burger

Naar boven