Terinzagelegging ontwerp-inpassingsplan (inclusief MER) en ontwerpbesluiten Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat West

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Brabant, de minister van Infrastructuur en Waterstaat, waterschap Aa en Maas en gemeente Heusden maken het volgende bekend. GS hebben op 31 oktober 2017 het ontwerp-inpassingsplan Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat West vastgesteld met planidn NL.IMRO.9930.ipgolwest-on01, inclusief MER. De provincie Noord-Brabant (Omgevingsdienst Brabant Noord), de minister, het waterschap en de gemeente hebben de bijhorende uitvoeringsbesluiten vastgesteld.

Inpassingsplan Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat voor Oost en West

De provincie Noord-Brabant is van plan om met deze integrale gebiedsontwikkeling ambities te realiseren op het gebied van economische vitaliteit, mobiliteit, water, natuur, fiets, erfgoed en leefbaarheid. Om deze ambities goed te borgen worden twee Provinciale Inpassingsplannen opgesteld, één voor West (tussen Waalwijk en het Ei van Drunen ) en één voor Oost (tussen het Ei van Drunen en ‘s-Hertogenbosch). Voor de inpassingsplannen is ook een milieueffectrapport (MER) opgesteld. In de ontwerp-inpassingsplannen staan welke maatregelen de provincie wil gaan treffen.

Uitvoeringsbesluiten: vergunningen en besluiten

Om de gebiedsontwikkeling uit te kunnen voeren, is er daarnaast een aantal uitvoeringsbesluiten nodig. Het gaat in deze fase om de volgende besluiten:

Provincie Noord-Brabant:

- vergunning Wet Natuurbescherming, bescherming van Natura 2000 (Omgevingsdienst Brabant Noord);

ontheffing Wet Natuurbescherming, bescherming van planten en dieren (Omgevingsdienst Brabant Noord)

Minister van Infrastructuur en Waterstaat:

- ontheffing op grond van de Wegenwet

Waterschap Aa en Maas:

Ontwerp projectplan ontwatering Moerputten, aanpassing eco-tunnel en tracéwijziging compartimenteringskade (partiele herziening projectplannen HOWABO en Moerputten/Vlijmens Ven)

Gemeente Heusden:

- hogere waarde als bedoeld in de Wet geluidhinder

Procedure

GS bevorderen op grond van de Wet ruimtelijke ordening de coördinatie van de besluiten. Dat betekent dat de bekendmaking van (ontwerp-)besluiten, de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen daarop en het indienen van beroep daartegen, voor de verschillende besluiten gelijktijdig plaatsvindt.

Periode terinzagelegging

Het ontwerp-inpassingsplan Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat West, de ontwerpbesluiten en bijbehorende relevante stukken zijn in te zien van 4 november 2017 tot en met 15 december 2017 op de volgende wijze.

Stukken inzien

Digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.brabant.nl/ontwerpGOLwest. Hier vindt u ook de link voor het digitaal indienen van een zienswijze.

Op werkdagen kunnen de stukken ook worden ingezien bij de volgende instanties op de daar gebruikelijke openingstijden:

  • bij de gemeente Heusden, Julianastraat 34 te Vlijmen;

  • bij de gemeente Waalwijk, Taxandriaweg 6 te Waalwijk;

  • bij de provincie Noord-Brabant, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch;

Reageren op ontwerp-inpassingsplan en ontwerpbesluiten

Iedereen kan zienswijzen over het ontwerp-inpassingsplan en de ontwerpbesluiten gedurende de termijn van de terinzagelegging kenbaar maken.

Hoe kunt u uw reactie geven?

U kunt eenvoudig en direct digitaal reageren via https://www.formdesk.com/provincienoordbrabant/Zienswijze_PIP_GOL

U krijgt na verzending van uw inspraakreactie een pdf toegestuurd voor uw archief met de inhoud van uw reactie. Ook krijgt u automatisch een ontvangstbevestiging. Het is dan niet nodig ook schriftelijk te reageren.

Als u niet in de gelegenheid bent om digitaal uw reactie in te brengen, dan kunt u schriftelijk uw reactie inbrengen. Uw brief richt u aan:

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Onder vermelding van: gebiedsontwikkeling oostelijke langstraat (C2215151)

Postbus 90151

5200 MC ’s-Hertogenbosch

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de hierna genoemde provinciale contactpersonen.

Vervolg

De provincie zal samen met de betrokken gemeente, waterschap en minister de zienswijzen behandelen. Mede op basis van de zienswijzen stellen de bevoegde gezagen de definitieve inpassingsplannen, respectievelijk de overige besluiten vast. Na de definitieve vaststelling volgt publicatie van de vastgestelde inpassingsplannen en de genomen besluiten. Dan kunnen belanghebbenden die in de ontwerpfase zienswijzen hebben ingediend of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend beroep instellen bij de Raad van State. Bij gewijzigde vaststelling door Provinciale Staten van het beide inpassingsplan kunnen alle belanghebbenden beroep instellen tegen de wijzigingen.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over de procedure kunt u contact opnemen met mevrouw P.W.A.M. van ’t Veer-Damen, tel. 073-680 8474 van de provincie Noord-Brabant.

Naar boven