Ontwerpbestemmingsplan ‘Reparatieplan Landelijk Gebied 2017’

Logo Koggenland

Burgemeester en wethouders van Koggenland maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Reparatieplan Landelijk Gebied Koggenland 2017’ ter inzage ligt.

Inhoud

Het Reparatieplan is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Landelijk Gebied, zoals vastgesteld op 27 juni 2013. Het vormt een aanvulling op dit plan en moet in samenhang met dit bestemmingsplan worden gelezen.

Met het Reparatieplan worden omissies (onduidelijkheden/onjuistheden) uit het bestemmingsplan Landelijk Gebied hersteld. Deze aanpassingen zijn van geringe omvang en betreffen zowel de verbeelding, de regels als de toelichting. In de toelichting van het Reparatieplan zijn alle aanpassingen beschreven.

De aanpassingen op de verbeelding zijn voornamelijk perceelsgericht. De juridische regeling wordt in overeenstemming gebracht met de feitelijke en/of vergunde situatie. In de regels en toelichting zijn ook resultaten van nieuw onderzoek meegenomen, zoals de geactualiseerde archeologische beleidskaart en het geluidonderzoek van de gemeente.

De percelen waarvoor na vaststelling van het bestemmingsplan Landelijk Gebied (2013) een postzegelbestemmingsplan of een wijzigingsplan is vastgesteld, zijn buiten beschouwing gelaten.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 13 november 2017 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage (t/m 24 december 2017).

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar via www.koggenland.nl/ruimtelijkeplannen onder de kop ‘in procedure’ of rechtstreeks op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het identificatienummer is: NL.IMRO.1598.ReparatieBPLG2017-on01.

Het bestemmingsplan is ook in te zien op de afdeling Wonen & Ondernemen in het gemeentehuis (tijdens openingstijden). Op afspraak kunt u ook buiten de gebruikelijke openingstijden het plan inzien.

Zienswijze indienen

Binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kunnen schriftelijke zienswijzen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Koggenland, Postbus 21, 1633 ZG Avenhorn.

Voor meer informatie of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw K. van Hees (0229 – 54 84 34 / k.vanhees@koggenland.nl).

Voor de zienswijzen geldt dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft. De zienswijzen zullen door de gemeente worden betrokken bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Koggenland, 12 november 2017

Naar boven