Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Cruquius deelgebied 2 (THC) en vastgestelde hogere waarden geluid

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder het volgende bekend.

De gemeenteraad van Amsterdam heeft op 27 september 2017 het bestemmingsplan Cruquius deelgebied 2, (THC) gewijzigd vastgesteld en hierbij geen exploitatieplan vastgesteld. In samenhang daarmee heeft het College van B&W op 29 augustus 2017 hogere waarden dan de maximaal toelaatbare waarde voor geluid vastgesteld voor dit bestemmingsplan van 61 dB (ten gevolge van de Cruquiusweg), 49 dB (ten gevolge van de Van Lohuizenlaan) en 55 dB (A) (ten gevolge van het industrielawaai).

Plangebied

Het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door de entrepothaven in het noorden, in het oosten door de plangrens van bestemmingsplan Cruquius deelgebied 1, in het zuiden door de Cruquiusweg en aan de westzijde door het perceel met een hotel (in aanbouw).

Omschrijving van het plan

Het Cruquiusgebied transformeert naar een gemengd woon-werkgebied. Een van de initiatieven in het gebied is het tijdelijke restaurant The Harbour Club. Er is een initiatief ingediend voor permanente transformatie van de locatie. De initiatiefnemers willen permanente vestiging van het restaurant in de oude terminal combineren met woningen in het middensegment, een terras op de openbare kade en herbestemming van drie bestaande wijnsilo’s.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan voor het volgende onderdeel:

-Er is voor het bouwen van geluidsgevoelige gebouwen een regeling toegevoegd om ervoor te zorgen dat geluidgevoelige gebouwen zijn voorzien van een geluidluwe gevel.

Voor de exacte inhoud van de stukken en wijzigingen, verwijzen wij u naar de locaties waar u de stukken kunt inzien.

B esluit hogere waarden Wet geluidhinder

Met het ontwerpbestemmingsplan Cruquius deelgebied 2, (THC) wordt mede de ontwikkeling van woningen mogelijk gemaakt. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, dienen voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan op grond van de Wet geluidhinder hogere waarden te worden vastgesteld. De voorkeurswaarden van het wegverkeerslawaai en industrielawaai worden overschreden. Hogere waarden zijn nodig van 61 dB vanwege de Cruquiusweg, 49 dB (vanwege de Van Lohuizenlaan) en 55 dB (A) vanwege het industrielawaai.

Terinzagelegging

Zowel het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan als het besluit hogere waarden liggen vanaf 3 november 2017 ter inzage tot het einde van de beroepstermijn. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (met ID-kenmerk: NL.IMRO.0363.M1402BPSTD-VG01). Tevens ligt het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde voor geluid ter inzage bij de afsprakenbalie van stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. U kunt online een afspraak maken op www.amsterdam.nl/afspraakmaken of bellen met 14 020.

Crisis- en herstelwet

Het bestemmingsplan maakt de bouw van meer dan 11 woningen mogelijk. Hierdoor is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft gevolgen voor de beroepsfase van het bestemmingsplan. Dit brengt onder meer met zich mee dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroeps-schrift dienen te worden opgenomen, en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

Beroepstermijn bestemmingsplan en besluit hogere waarde geluid

Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Degene die beroep heeft ingesteld, kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak

van de Raad van State, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient

gericht te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn van het bestemmingsplan wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Amsterdam, 2 november 2017

 

burgemeester en wethouders

 

E.van der Burg, (loco)burgemeester

mr. A.H.P. van Gils, gemeentesecretaris

Naar boven