Gecoördineerd ter inzage: Gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Motorhuislocatie” en Omgevingsvergunning “Motorhuislocatie”, gemeente Velsen

Logo Velsen

Burgemeester en wethouders van Velsen maken bekend dat op grond van het genomen coördinatiebesluit de volgende stukken met ingang van vrijdag 3 november 2017 voor zes weken ter inzage worden gelegd:

  • Het door de gemeenteraad van Velsen op 5 oktober 2017 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Motorhuislocatie” met identificatienummer NL.IMRO.0453.BP1503MOTORHUIS1-R001;

  • De door het college van burgemeester en wethouders van Velsen op 31 oktober 2017 verleende omgevingsvergunning “Motorhuislocatie” met zaaknummer 25456-2016.

Coördinatie

Artikel 3.30 lid 1 sub b van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad heeft voor het project “Motorhuislocatie” het college de mogelijkheid gegeven deze gecoördineerde aanpak toe te passen (raadsbesluit 24 november 2016). Met het coördinatiebesluit vindt bundeling van rechtsbescherming plaats, zodat een belanghebbende kan volstaan met het indienen van één zienswijze/beroep tegen één of meer van de gecoördineerde besluiten.

Toelichting op het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Motorhuislocatie” maakt de bouw van tien woningen mogelijk in de vorm van twee-onder-een-kap op de locatie Motorhuis, gelegen aan de Hoofdstraat 262.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is door de gemeenteraad besloten een wijziging aan te brengen ten opzichte van het ontwerpplan. Deze wijziging omvat:

•Het op de verbeelding opnemen van de bouwaanduiding “twee-onder-een-kap” ten einde samenvoeging of splitsing van de te realiseren woningen te voorkomen.

Toelichting op de omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning betreft de aanvraag voor de bouw van 10 woningen, het realiseren van een tuinmuur, het veranderen van de weg en het kappen van 13 bomen.

Raadplegen stukken

De stukken van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning kunnen tijdens openingsuren worden ingezien op het gemeentehuis aan het Dudokplein 1 te IJmuiden én in de centrale bibliotheek aan het Dudokplein 16 te IJmuiden.

De planstukken van de vastgestelde bestemmingsplan zijn tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan “Motorhuislocatie” heeft het planidentificatienummer: NL.IMRO.0453.BP1503MOTORHUISl-R001

Beroep

Voor de beroepsmogelijkheden tegen de besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning geldt dat gedurende de beroepstermijn (tot en met donderdag 14 december 2017) de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp van de omgevingsvergunning;

  • iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan en de aan de omgevingsvergunning aangebrachte wijzigingen;

  • iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Naar boven