Ontwerp wijzigingsplan “Wilhelminapark – Horecagelegenheid”

Logo Rijswijk

Het college van burgemeester en wethouders heeft in zijn vergadering van 10 oktober 2017 besloten:

1. het ontwerp wijzigingsplan “Wilhelminapark – Horecagelegenheid” vast te stellen;

2. het ontwerp wijzigingsplan en de daaraan ten grondslag liggende stukken op grond van afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, gedurende een periode van zes weken, ter inzage te leggen.

Ontwerp wijzigingsplan

Het ontwerp wijzigingsplan is opgesteld teneinde een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het Wilhelminapark tot stadspark. Op grond van de wijzigingsbevoegdheid als bedoeld in artikel 8.3 sub c. (bestemming Groen) van het bestemmingsplan “Sion – ’t Haantje, tweede herziening”, is het college van burgemeester en wethouders bevoegd het plan te wijzigen voor het toelaten van maximaal twee horecabedrijven uit categorie 1a zoals opgenomen in de Staat van Horeca-activiteiten, met uitzondering van cafetaria, automatiek en traiteur, en uit categorie 1b, met uitzondering van hotel, pension en logeerhuis.

Met het wijzigingsplan wordt één horecagelegenheid bij recht mogelijk gemaakt en één via een afwijkingsregel, mits niet elders in de bestemming Groen al een horecagelegenheid is of wordt gerealiseerd op basis van dezelfde wijzigingsbevoegdheid.

De maximaal toegestane oppervlakte van de horecagelegenheid bedraagt 250 m² en de maximaal toegestane bouwhoogte bedraagt 8 meter.

Procedure

Het ontwerp wijzigingsplan en het ontwerp vaststellingsbesluit en de daaraan ten grondslag liggende stukken liggen met ingang van vrijdag 3 november 2017 tot en met donderdag 14 december 2017 ter inzage bij de publieksbalie in de hal van het stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 08.30 uur tot 14.00 uur. Een ieder kan binnen deze periode zienswijzen tegen het ontwerp wijzigingsplan indienen gericht aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. dhr. F. de Bruijn, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

Rijswijk, 2 november 2017

Burgemeester en wethouders,

 

de secretaris,

 

 

drs. M. Middendorp MPC

de burgemeester,

 

 

drs. M.J. Bezuijen

Naar boven