Ontwerpbestemmingsplan “Stedelijke Gebieden, herziening Auerschootseweg 36 Bakel”

Logo Gemert-Bakel

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in combinatie met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Stedelijke Gebieden, herziening Auerschootseweg 36 Bakel” (NL.IMRO.1652.BPAuerschoot-ON01) ter inzage ligt.

Dit bestemmingsplan betreft de locatie Auerschootseweg 36 in Bakel. Aannemingsbedrijf Claassen is voornemens om de bedrijfsactiviteiten aan dit adres te verplaatsen naar een nieuwe kavel op bedrijventerrein Bolle Akker in Bakel. Op het vrijkomende terrein wordt de mogelijkheid geboden om maximaal 17 woningen te realiseren voor verschillende doelgroepen. Omdat het binnen de geldende bestemming ‘Bedrijf – B’ niet mogelijk is om woningen te realiseren, wordt in het onderliggende bestemmingsplan de bestemming gewijzigd naar ‘Wonen’. Deze ontwikkeling heeft onderdeel uitgemaakt van het ontwerpbestemmingsplan “Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, april 2017”. Mede door reacties uit de omgeving is er voor gekozen om de ontsluiting van het terrein te wijzigen. Het plan wordt nu ontsloten over de bestaande inrit van het bedrijf vanaf de Auerschootseweg. Door deze wijziging in het plan wordt het opnieuw als ontwerpbestemmingsplan gepubliceerd.

Stukken inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 6 november 2017 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis. Hiervoor kunt u een afspraak maken. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze indienen

Iedereen heeft de gelegenheid binnen de hierboven vermelde termijn schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken bij de gemeenteraad van Gemert-Bakel. Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u een afspraak maken via de website.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing (van belang in de beroepsfase). De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Gemert, 3 november 2017

Naar boven