Vastgesteld bestemmingsplan ‘Wolfheze 2017’

Logo Renkum

De gemeenteraad van Renkum heeft in zijn vergadering van 25 oktober 2017 het bestemmingsplan ‘Wolfheze 2017’ gewijzigd vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt in het kader van de beroepstermijn met ingang van 8 november 2017 gedurende zes weken analoog ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek. Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website: www.renkum.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0188ob-va02. De bronbestanden zijn beschikbaar via: http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0188wh-/NL.IMRO.0274.bp0188wh-va02.

 

Dit bestemmingsplan betreft de herziening en de actualisatie van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen voor het dorp Wolfheze. Het bestemmingsplan is in hoofdzaak een zogenaamd beheergericht plan. Dat wil zeggen dat het is gericht op het behouden, beheren en actualiseren van de bestaande ruimtelijke en planologische situatie. Het bestemmingsplan neemt in hoofdzaak de bestaande bouw- en gebruiksrechten over van het nu nog geldende bestemmingsplannen, zoals ‘Wolfheze 2007’ en ‘Buitengebied, (correctieve) herziening 2008’. De bestaande bestemmingen en bouw- en gebruiksrechten worden wel vertaald naar en aangepast aan de huidige gemeentelijke standaarden en inzichten en de huidige wetgeving. Eventuele geconstateerde omissies in die bestemmingsplannen worden hersteld. Het plangebied wordt als volgt globaal begrensd: In het noorden door sportpark Duitsekampweg (Wondanseck), de woningen met tuinen aan de Duitsekampweg en de ten noorden daarvan gelegen agrarische percelen (tot aan het perceel Wolfhezerweg 110-112), het Schild en de toegang naar Camping Lindenhof en Camping Lindenhof zelf. In het westen door de Reijerskamp, Parallelweg, de Boshoeve, de westelijke grens van Pro Persona. In het zuiden door het fietspad van de Heelsumseweg en de A50. In het oosten door de gemeentegrens met Arnhem. De locatie van voorheen Willemsen Naaldhout, aan de Duitsekampweg, ligt niet in het bestemmingsplan.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan is naar aanleiding van de zienswijzen gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, maar ook zijn enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd.

Aangezien er meerdere (detail)aanpassingen zijn doorgevoerd kunnen deze hier niet allemaal worden opgesomd. Daarom wordt verwezen naar de reactie op de zienswijzen en de ambtshalve wijzigingen die in hoofdstuk 6 van de toelichting van het bestemmingsplan zijn opgenomen.

 

Tijdens de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die op tijd een zienswijze hebben ingediend, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan te hebben ingediend, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor zover het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld kan iedere belanghebbende, dus ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, tegen die wijziging schriftelijk beroep instellen.

Omdat het instellen van beroep geen schorsende werking heeft, treedt het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven