BestemmingsbesluitD0036226

Logo Waterschap Hollandse Delta

het geven van de bestemming openbare weg aan de buitendijks gelegen weg tussen Suijsend ijk en Zuiderlandsedijk te Oude- Tonge

Dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta

Overwegen het volgende:

Inleiding

Het waterschap is voornemens de buitendijks gelegen oude transportroute tussen de Suijsendijk en de Zuiderlandsedijk te Oude-Tonge aan te wijzen als recreatieve fietsroute. Deze weg heeft nog niet de bestemming van openbare weg.

Wetgeving

Volgens de artikel 4, lid 1 deel III van de wegenwet kan het waterschap een weg de bestemming van openbare weg geven.

Bevoegdheid tot het nemen van het besluit

Gelet op het bepaalde in regel 7.22 van het register behorende bij het Delegatie en Mandaatbesluit 2014.

Motivering

Voor de bouw van park Waterrijck Suijssenwaerde is een transportroute aangelegd tussen de Suijsendijk en de Zuiderlandsedijk te Oude-Tonge. Deze route is niet meer in gebruik, maar vormt een mooie buitendijks gelegen fietsroute voor recreatief fietsverkeer. Het waterschap is voornemens de transportroute aan te wijzen als fietspad.

De transportroute heeft nog geen bestemming van openbare weg in de zin van de Wegenwet. Om deze route om te vormen naar fietspad moet aan deze weg de bestemming van openbare weg worden gegeven.

Besluit

De bestemming van openbare weg te geven in de zin van artikel 4 van de Wegenwet aan de buitendijks gelegen weg tussen de Suijsendijk en de Zuiderlandsedijk te Oude-Tonge in de gemeente Goeree-Overflakkee.

 

Ridderkerk, 26 januari 2017.

 

 

Namens dijkgraaf en heemraden van

waterschap Hollandse Delta,

 

J. Aleman

lid van directieraad

 

 

Bezwaar

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende gedurende een periode van zes weken vanaf de dag na bekendmaking, tegen dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta, Postbus 4103, 2980 GC Ridderkerk

Het verkeersbesluit treedt in werking na bekendmaking. Op grond van artikel 6.16 Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan, na indiening van het bezwaarschrift, gedurende de bezwaartermijn ook een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht. In geval een voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het verkeersbesluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de sector bestuursrecht van de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50950, 3007 BL Rotterdam of digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

 

Naar boven