Beschikking van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 24 oktober 2017, 2017-0000163512, tot aanwijzing van Lloyd's Register Nederland B.V. als certificerende instelling voor certificatie van arbodiensten

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelezen het verzoekschrift van Lloyd’s Register Nederland B.V. te Rotterdam van 12 september 2017;

Overwegende, dat een certificerende instelling moet voldoen aan de criteria voor aanwijzing, die zijn vermeld in artikelen 1.5a, 1.5b en 1.5e van het Arbeidsomstandighedenbesluit en artikel 2.7 van de Arbeidsomstandighedenregeling;

Overwegende, dat het verzoek van Lloyd’s Register Nederland B.V. vergezeld gaat van een beoordelingsrapport van de TNO van 2 juli 2017 met referentienummer 2017-0000068273 en projectnummer 060.28552, waaruit blijkt dat Lloyd’s Register Nederland B.V. voldoet aan de criteria voor aanwijzing, genoemd in artikel 1.5a van het Arbeidsomstandighedenbesluit;

Overwegende dat de aanwijzing voor het werkveld dienstverlening door Arbodiensten op grond van artikel 9.2c, eerste lid, onder b van de Arbeidsomstandighedenregeling (tijdelijke regeling certificering arbodiensten) op 1 januari 2020 eindigt.

Gelet op artikel 20 en 21 van de Arbeidsomstandighedenwet;

Besluit

Artikel 1

In deze beschikking wordt verstaan onder:

a. wet:

de Arbeidsomstandighedenwet;

b. besluit:

het Arbeidsomstandighedenbesluit;

c. regeling:

de Arbeidsomstandighedenregeling;

d. arbodienst:

een dienst als bedoeld in artikel 14a, tweede en derde lid, van de wet;

e. Lloyd’s Register Nederland B.V.:

Lloyd’s Register Nederland B.V., K.P. van der Mandelelaan 41A, 3062 MB te Rotterdam, nummer Kamer van Koophandel: 24247948, hoofdvestigingnummer 000018739431.

Artikel 2

  • 1. Lloyd’s Register Nederland B.V. wordt aangewezen als certificerende instelling bevoegd tot het behandelen en onderzoeken van aanvragen van het certificaat ‘arbodiensten’, het afgeven en intrekken van het voornoemde certificaat en het houden van de jaarlijkse controles op grond van de wet.

  • 2. Deze aanwijzing kan worden ingetrokken indien de certificerende instelling niet meer voldoet aan de geldende aanwijzingscriteria of indien zij haar taken beëindigt.

Artikel 3

Met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze nieuwe beschikking wordt geplaatst komt de volgende beschikking te vervallen:

  • beschikking 2017-0000112964, publicatienummer 42345 en publicatiedatum 26 juli 2017.

Reeds afgegeven certificaten onder deze beschikking blijven onverminderd geldig.

Artikel 4

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na plaatsing in de Staatscourant en vervalt uiterlijk per 1 januari 2020.

’s-Gravenhage, 24 oktober 2017

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, Mw. M.A. Zuurbier Directeur Toezicht

Overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht kan tegen deze beschikking bezwaar worden gemaakt. Daartoe moet binnen zes weken na de datum van verzending van deze beschikking een bezwaarschrift worden ingediend bij de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, t.a.v. de Directeur Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische aangelegenheden, Bureau Ondersteuning, Postbus 90801, 2509 LV Den Haag.

In het bezwaarschrift moet worden aangegeven waarom de beschikking niet juist wordt gevonden. Verzocht wordt bij het bezwaarschrift een kopie van deze beschikking en van eventuele andere op de zaak betrekking hebbende stukken te voegen.

Een bezwaarschrift kan ook per e-mail worden ingediend. Dan moet het bezwaarschrift in pdf-formaat als bijlage in de e-mail worden verzonden. Deze bijlage moet een ingescande ‘natte’ handtekening bevatten. Hiermee wordt bedoeld dat het bezwaarschrift met de hand moet worden ondertekend, voordat het wordt ingescand en opgeslagen in pdf-formaat (bij voorkeur met tekst herkenning).

Deze e-mail met bijlage kan gezonden worden naar:

wbja-bezwaren-bo-t1@minszw.nl

Naar boven