Vastgesteld bestemmingsplan “Merenweg 16” en besluit hogere waarden, Bleiswijk, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat het bestemmingsplan “Merenweg 16” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0170-VAST op 26 januari 2017 door de gemeenteraad is vastgesteld. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen. Tevens maakt het college bekend dat zij op 28 november 2016 een besluit hogere waarden inzake het bestemmingsplan “Merenweg 16” heeft genomen.

Beschrijving bestemmingsplan en besluit hogere waarden

Aan de Merenweg 16 in Bleiswijk bevond zich een agrarisch technisch hulpbedrijf met bijbehorende bedrijfswoning en bedrijfsgebouwen. Het bestemmingsplan voorziet in de omzetting van een bedrijfsmatige bestemming naar een woonbestemming. De bedrijfswoning wordt omgezet naar burgerwoning. Het plan is die woning te herbouwen op dezelfde locatie. De bedrijfsgebouwen worden gefaseerd gesloopt en voor het resterende deel wenst de initiatiefnemer die gebouwen te voorzien van een nieuwe gevel en dak.

Het besluit hogere waarden Wet geluidhinder is vastgesteld omdat uit akoestisch onderzoek is gebleken dat voor de te bouwen woningen niet aan de voorkeurswaarde kan worden voldaan ten aanzien van de geluidsbron Merenweg. Het besluit is als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan opgenomen.

Inzage

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf dinsdag 7 februari 2017 ter inzage. U kunt het plan inzien:

  • -

    via www.ruimtelijkeplannen.nl

  • -

    via Ruimtelijke Plannen Lansingerland (http://1621.roview.net)

Beroep

Tegen de twee besluiten kunnen belanghebbenden vanaf woensdag 8 februari 2017 tot en met dinsdag 21 maart 2017 een (schriftelijk) beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • -

    tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder naar voren hebben gebracht;

  • -

    kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • -

    bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van de besluiten zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan, bij een spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Griffierecht

Voor het instellen van beroep en indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl, kunt u meer informatie vinden over het instellen van beroep.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking op 22 maart 2017, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven