Ontwerpbestemmingsplan, ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere grenswaarde voor het nieuwbouwplan van 11 woningen aan de Kievitsweg 107, gecoördineerd ter inzage

Logo Ridderkerk

Er is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding voor de locatie aan de Kievitsweg 107. Dat is de locatie waar voormaling Dans- en Partycentrum Jaap Van Der Graaf was gevestigd.

Het gaat om de nieuwbouw van 10 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande woning.

Het nieuwe bestemmingsplan maakt op deze locatie de komst van de woningen mogelijk. Tegelijk met het nieuwe ontwerpbestemmingsplan wordt ook de ontwerp-omgevingsvergunning (R170306199) en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde voor de bouw van de woningen ter inzage gelegd.

Wilt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken?

Dat kan vanaf 3 november 2017 tot en met 14 december 2017:

  • via de internetsite van de gemeente Ridderkerk op

  • via de landelijke website op

  • in het gemeentehuis van Ridderkerk (Koningsplein 1).  

Behalve het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook het ontwerpvaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken bekijken. De regels van een bestemmingsplanprocedure staan in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. 

Wat kunt u nog meer bekijken?

De gemeenteraad heeft op 31 mei 2012 “de Coördinatieverordening gemeente Ridderkerk 2012” vastgesteld. Op basis van deze verordening is het college bevoegd te beslissen over het al dan niet toepassen van de coördinatieregeling. Het college heeft op 24 oktober 2017 besloten om de coördinatieregeling toe te passen. Dit betekent dat gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan een aantal andere, voor dit project noodzakelijke, besluiten zijn te bekijken. Het gaat om de volgende besluiten:

  • Ontwerp-omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen;

    Voor de nieuwbouw van 11 woningen is op 22 april 2017 een om omgevingsvergunning gevraagd. Het bouwplan past binnen het nieuwe bestemmingsplan.

     

  • Ontwerpbesluit hogere waarden;

    De geluidsbelasting op de gevels van zes nieuwe woningen varieert tussen de 49 en 57 dB als gevolg van de Kievitsweg en de Rotterdamseweg. De voorkeursgrenswaarde op de gevels van nieuwe woningen is 48 dB. Voor de overschrijding van deze voorkeursgrenswaarde moeten burgemeester en wethouders hogere waarden vaststellen. De regels hiervoor staan in de Wet Geluidhinder.

 

De ontwerp-omgevingsvergunning (R170306199) en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden is te bekijken via de internetsite van de gemeente Ridderkerk en op het gemeentehuis (Koningsplein 1). Niet alle bijlagen (zoals bouwtekeningen) zijn mogelijk via internet in te zien.

De regels voor het coördineren van besluiten staan in artikel 3.30, 3.31 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening. 

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan of ontwerp-omgevingsvergunning, of ontwerpbesluit hogere grenswaarden?

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan de gemeenteraad. Dit heet een zienswijze. Stuur uw zienswijze voor 15 december 2017 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk.

 

U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u op tijd een afspraak maken. U kunt daarvoor een afspraak maken met de projectleider. Dat is de heer A.J. (Ankur) Fenger van de afdeling Advies Ruimte op telefoonnummer 0180-451 641. Een brief heeft onze voorkeur.

 

Wat is de volgende stap in de procedure?

Zijn er zienswijzen ingediend? De zienswijzen worden samengevat en beantwoord of verwerkt in het bestemmingsplan/omgevingsvergunning. Het bevoegde gezag stelt vervolgens de besluiten vast. De gemeenteraad is bevoegd het bestemmingsplan vast te stellen en het college van burgemeester en wethouders is bevoegd om de omgevingsvergunning te verlenen. De genomen besluiten worden vervolgens gelijktijdig bekend gemaakt via een publicatie in De Blauwkai, de Staatscourant en op internet.

 

Heeft u een zienswijze ingediend? Dan krijgt u een brief van het college. Hierin geeft het college antwoord op uw zienswijze. Daarnaast laat het college u weten welke besluiten genomen zijn.

Naar boven