Ontwerpbestemmingsplan Rhijnhaeghe, gemeente Bunnik

Logo Bunnik

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat met ingang van 2 november 2017 gedurende zes weken (tot en met 13 december 2017) het ontwerpbestemmingsplan Rhijnhaeghe en de daarop betrekking hebbende stukken en het conceptbeeldkwaliteitplan voor iedereen ter inzage liggen.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het ontwerpbestemmingsplan Rhijnhaeghe is een gedetailleerd bestemmingsplan. In het plan zijn maximaal 91 woningen mogelijk waarvan 16 grondgebonden woningen. Er zijn bouwvlakken op de Verbeelding aangegeven waarbinnen de woningen gerealiseerd moeten worden. De bouwvlakken zijn gesitueerd om een groen middenterrein. Dit buurtgroen heeft de bestemming groen, hierin mag niet geparkeerd worden. De afstand tussen de bouwvlakken en de Provincialeweg, Van Zijldreef en JF Kennedylaan is minimaal 5 m. Deze ruimte is bestemd als groen of als tuin. De ontsluiting is georganiseerd vanaf de JF Kennedylaan. De ontsluiting en de ruimte waarin geparkeerd mag worden heeft een verkeersbestemming.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het plan is binnen de genoemde termijn als volgt digitaal raadpleegbaar:

Het plan is volledig digitaal raadpleegbaar op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0312.bpBNKrhijnhaeghe-on1.

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0312 NL.IMRO.0312.bpBNKrhijnhaeghe-on1.

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk.

Wat houdt dit beeldkwaliteitplan in?

Voor de beoogde woningbouwontwikkeling is een conceptbeeldkwaliteitplan opgesteld. Het beeldkwaliteitplan bevat ontwerprichtlijnen voor de gewenste beeldkwaliteit van de bebouwing en de inrichting van de openbare ruimte.

Het beeldkwaliteitplan zal samen met het bestemmingsplan worden vastgesteld door de raad. Na vaststelling vormt het beeldkwaliteitplan een directe aanvulling op het welstandsbeleid.

Hoe kunt u het beeldkwaliteitplan inzien?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar via de website www.bunnik.nl/nieuws/.

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis.

 

Voor het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan Rhijnhaeghe is een inloopavond georganiseerd op 20 november om 19.30 tot 21.00 uur in het kantoorgebouw Rhijnhaeghe, JF Kennedylaan 99-101 te Bunnik.

Zienswijze indienen

Van 2 november tot en met 13 december 2017 kan iedereen als volgt een zienswijze over het plan indienen bij de gemeenteraad:

  • 1.

    schriftelijk: u kunt uw brief sturen naar de Gemeenteraad van Bunnik, Postbus 5, 3980 CA Bunnik.

  • 2.

    mondeling: hiervoor kunt u een afspraak maken met mevrouw Houtsma van de afdeling Fysiek domein, telefoonnummer (030) 659 4848.

  • 3.

    digitaal: met het formulier ‘Zienswijze indienen’, te vinden op www.bunnik.nl onder ‘Online regelen’.

Naar boven